Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Έφοδοι αποκάλυψαν τα “τρωκτικά” του Δημοσίου – Διορισμοί με πλαστά πτυχία, υπάλληλοι “εξαφανισμένοι” ακόμη και καταδικασμένοι

Έφοδοι αποκάλυψαν τα “τρωκτικά” του Δημοσίου – Διορισμοί με πλαστά πτυχία, υπάλληλοι “εξαφανισμένοι” ακόμη και καταδικασμένοι

– Όργιο ανομίας στο Δημόσιο!
Υπάλληλοι διορίζονταν σε θέσεις καταβάλοντας πλαστά πτυχία και μεταπτυχιακά
– Υπάλληλοι “φαντάσματα” που δεν πάταγαν ποτέ στα γραφεία τους
– Συγκλονιστικά παραδείγματα από τους ελέγχους του Σώματος Επιθεωρητών
– Εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 7.000 απομακρύνσεις υπαλλήλων από το Δημόσιο

Στη “φάκα” πιάστηκαν ήδη πολλά τρωκτικά του Δημοσίου αφού σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ η επιχείρηση «Καθαρά Χέρια» ξεκίνησε ήδη και τα ευρήματα είναι αποκαλυπτικά! 

Από τους ελέγχους που έγιναν τις τελευταίες ημέρες από το “Σώμα των Αδιάφθορων”, όπως πολλοί αποκαλούν το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, έχουν εντοπιστεί υπάλληλοι που κατέλαβαν θέσεις με πλαστά πτυχία, υπαλληλοι που έχουν καταδικαστεί για κακουργηματικές πράξεις και παραμένουν στα γραφεία τους, ακόμη και υπάλληλοι “εξαφανισμένοι” από τις υπηρεσίες τους για καιρό αφού δεν υπάρχει κανένας έλεγχος!

Σχετικά με τα πλαστά πτυχία, τα ευρήματα είναι πραγματικά συγκλονιστικά μιας και δεν πρόκειται για μία ή δύο περιπτώσεις αλλά για σωρεία υποθέσεων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η διευθύντρια σχολείου Στερεάς Ελλάδος που είχε καταθέσει πλαστό πτυχίο Οικονομικών Επιστημών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και πλαστό μεταπτυχιακό προκειμένου για να καταλάβει τη θέση. ΠΑρομοίως, υπάλληλος εξωτερικής φρούρησης στις φυλακές είχε καταθέσει πλαστό απολυτήριο Λυκείου και μάλιστα με βαθμό 18. Εντύπωση προκαλούν οι περιπτώσεις υπαλλήλων που δε γνωρίζουν γρυ αγγλικά σε θέσεις “ξενόγλωσσες”… Ας είναι καλά τα πλαστά πτυχία γλωσσομάθειας! Αντίστοιχα βέβαια και για ηλεκτρονικούς υπολογιστές!

Οι επιτόπιοι έλεγχοι σε δημόσιες υπηρεσίες έβγαλαν κι άλλα λαβράκια! Ειδκότερα, οι επιθεωρητές του Σώματος Ελεγκτών σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους που έκαναν βρήκαν άδεια πολλά γραφεία… αφού οι υπάλληλοι μη έχοντας οποιοδήποτε έλεγχο θεωρούσαν ότι μπορούν να πηγαίνουν στη δουλειά όποτε και αν φυσικά ήθελαν! Οι κοπανες όμως είχαν και άλλη μορφή και μάλιστα “νόμιμη” με τη χορήγηση αδειών, πράγμα πολύ συνηθισμένο όπως αποκαλύπτεται για τους εκπαιδευτικούς.

Υπάρχουν εκτιμήσεις ότι βάσει των ευρημάτων των ελέγχων θα απομακρυνθούν από το Δημόσιο περίπου 7.000 υπάλληλοι. Πρόκειται για τους επίορκους και τους κοπανατζήδες που ψάχνει η κυβέρνηση για τις στοχευμένες αποχωρήσεις από το Δημόσιο που αποτελεί δέσμευση της χώρας στο πλαίσιο των 25.000 διαθεσιμοτήτων που πρέπει να γίνουν μέσα στο 2013.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον εισαγγελέα τα… “τρωκτικά” του Γενικού Λογιστηρίου

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τα “τρωκτικά” του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους – Η πρώτη ομάδα έκλεβε συντάξεις 16 νεκρών “μεγαλοσυνταξιούχων”

Ασύλληπτο! Πρώην και νυν υπάλληλοι του Γενικού Λογιστηρίου έκλεψαν 600.000 από το κράτος σε ένα χρόνο

Διάρρηξη στο γραφείο του Σταϊκούρα μέσα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους!

Άφαντοι 33.000 συνταξιούχοι του ΙΚΑ – Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν τη σύνταξη τους
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε