Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΣΚΑΡ 2017· ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ Λίγα Σύννεφα 8 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Εφοδος της Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ στη ΔΕΗ - Όλο το παρασκήνιο

Εφοδος της Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ στη ΔΕΗ - Όλο το παρασκήνιο
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 15.02.2017 | 17:01
Πρώτη δημοσίευση: 15.02.2017 | 17:01

Μια έφοδος της Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ έχει προκαλέσει την αντίδραση τόσο της ίδιας της επιχείρησης όσο και ερωτήματα για την σοβαρή αυτή υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολυπληθές κλιμάκιο ελεγκτών της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ε.Ε. (DG Comp) ξεκίνησε αιφνιδιαστικά έρευνα στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ με σκοπό να συλλέξει στοιχεία τα οποία σχετίζονται με τα ζητήματα τιμολόγησης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Κανείς δεν γνωρίζει ποιός έκανε την καταγγελία και υπάρχουν δυο σενάρια. Είτε ότι αυτή έγινε εκ των έσω, είτε από κάποιους που δεν βρίσκονται στην επιχείρηση. Πάντως ήδη έχουν κατασχεθεί στικάκια και έγγραφα και ο έλεγχος γίνεται σε βάθος.

Σημειώνεται πάντως ότι η αιφνιδιαστική έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού για το θέμα της διαμόρφωσης των τιμών στην αγορά ενέργειας εξελίσσεται στη σκιά δημόσιων καταγγελιών περί χειραγώγησης της αγοράς που έχει κάνει ο ίδιος ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανόλης Παναγιωτάκης.

Η ΔΕΗ εξέδωσε ανακοίνωση το απόγευμα της Τετάρτης στην οποία αναφέρει:

«Από τη 14/2/2017 κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διενεργεί έλεγχο στη ΔΕΗ σύμφωνα με το Άρθρο 20 του Κανονισμού 1/2003 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο έλεγχος διενεργείται δυνάμει σχετικής απόφασης της Επιτροπής με ημερομηνία 1.2.2017 για υποτιθέμενη κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης εκ μέρους της ΔΕΗ στη χονδρική αγορά για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το 2010 και εφεξής.
Η Διοίκηση της Επιχείρησης σεβόμενη τις κοινοτικές διαδικασίες, όργανα και θεσμούς παρέχει στους ελεγκτές κάθε δυνατή συνδρομή για τη διευκόλυνση του έργου τους.
Άλλωστε, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού λειτουργεί με πλήρη διαφάνεια, αυστηρά σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις των νόμων και των κωδίκων».


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Ηράκλειο: Η ΔΕΗ και ο λογαριασμός του... Σατανά! [pic] Ηράκλειο: Η ΔΕΗ και ο λογαριασμός του... Σατανά! [pic]
  2.  Τραμπουκισμοί  αστυνομικών σε αλλοδαπούς! "Τραμπουκισμοί" αστυνομικών σε αλλοδαπούς!
  3. Διοίκηση ΕΦΚΑ: Αντί να διορθώσει τις δυσλειτουργίες απαντά στους συνδικαλιστές! Διοίκηση ΕΦΚΑ: Αντί να διορθώσει τις δυσλειτουργίες απαντά στους συνδικαλιστές!
  4. Της κακομοίρας στην Uber - Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση Της κακομοίρας στην Uber - Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση
  5. Εκκενώθηκαν τα γραφεία της ΔΕΗ Εκκενώθηκαν τα γραφεία της ΔΕΗ
  6. ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Θεοδωρίδης: Τρομερές καταγγελίες!  Ούτε στην τουαλέτα δεν μπορούσαμε να πάμε ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Θεοδωρίδης: Τρομερές καταγγελίες! "Ούτε στην τουαλέτα δεν μπορούσαμε να πάμε"
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook