Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Έφοδος του ΣΔΟΕ στον Π. Καρακώστα για την υπόθεση Siemens

Έφοδος του ΣΔΟΕ στον Π. Καρακώστα  για την υπόθεση Siemens

Έφοδος του ΣΔΟΕ στο σπίτι, το γραφείο και σε ξενοδοχείο όπου συνήθιζε να διαμένει ο επιχειρηματίας Π. Καρακώστας, που πρόσφατα καταθέτοντας στην Εξεταστική για τη Siemens άφησε πολλούς βουλευτές με το στόμα ανοιχτό…

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΤ το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε τρεις εφόδους, εκ των οποίων η μία σε ξενοδοχείο των Αγίων Αποστόλων όπου συνήθιζε να διαμένει ο επιχειρηματίας.

Από την έρευνα βρέθηκε – σύμφωνα με την ίδια πηγή – αλληλογραφία και φαξ με στελέχη της Siemens, ένα κείμενο που αποτελεί ρήτρα σύμβασης που είχε κλείσει δημόσιος οργανισμός με τη Siemens, αλλά και ατζέντα όπου καταγράφονται τηλέφωνα πρώην στελεχών του ΟΤΕ – μερικών ήδη κατηγορούμενων στην υπόθεση – αλλά και επαφές με πολιτικά πρόσωπα.

Για το υλικό ενημερώθηκαν οι βουλευτές της Εξεταστικής κ. Τσόνογλου και κ. Καμμένος, οι οποίοι έδωσαν εντολή να βγουν φωτοτυπίες ώστε τα στοιχεία να δοθούν στην Εξεταστική.

Ενώπιον της Εξεταστικής ο κ. Καρακώστας είχε καταθέσει ότι τον Νοέμβριο του 2008 έδωσε “σε έναν Γερμανό” στην Ελβετία 200.000 μάρκα τα οποία εμβάστηκαν σε αυτόν από τον Ηλία Γεωργίου διακινητή των “μαύρων ταμείων” της Siemens κρατώντας “προμήθεια” 5%. Τα χρήματα (το ποσό των 200.000 μάρκων) εμβάστηκαν μέσω Ελβετίας.

Επίσης, ο κ. Καρακώστας είχε δηλώσει ότι εννιά μήνες αργότερα έδωσε και πάλι 250.000 ευρώ στον ίδιο Γερμανό, το όνομα του οποίου δεν θυμόταν όπως είπε, εκ μέρους του κ. Γεωργίου. Ο ίδιος φέρεται να εισήγαγε στην Ελλάδα μεταξύ 1995 και 1998 200 εκατομμύρια δρχ. – ποσό που δεν μπορεί να δικαιολογήσει.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε