Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Έφτασαν με τις νταλίκες στη Βουλή-Έτοιμοι για νέες κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες φορτηγών

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
– Δέκα φορτηγά παρατάχθηκαν μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη
– Κομφούζιο στους δρόμους μέχρι τις επτά το πρωί
– Ρέππας: αν κάνετε κινητοποιήσεις θα δεν θα υπάρξει μεταβατική περίοδος
-“Μας εξαπάτησε ο υπουργός” καταγγέλλουν οι ιδιοκτήτες

Άγριο και αυστηρό μήνυμα έστειλε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των φορτηγών. Ο κ. Ρέππας έκανε σαφές ότι εάν ξαναυπάρξουν απεργίες μακράς διάρκειας η κυβέρνηση δεν θα τα ανεχτεί τέτοια φαινόμενα αιχμαλωσίας της αγοράς και θα μηδενίσει αυτόματα την μεταβατική περίοδο των τριών ετών για την απελευθέρωση του κλάδου.

To απόγευμα περίπου 20 φορτηγά απέκλεισαν την οδό Σταδίου . “Αυτή είναι μόνο η αρχή” είπε στο Newsit ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Διεθνών μεταφορών Γιώργος Πασπάτης. “Ο υπουργός μας κοροίδεψε καθώς ακόμα παραμένουμε σε επίταξη. Αυτό είναι απαράδεκτο εμείς σταματήσαμε την απεργία επειδή μας υποσχέθηκε ότι θα έπαιρνε πίσω την επίταξη όμως δεν το έκανε. Την προηγούμενη Πέμπτη κατέθεσε το νομοσχέδιο στην βουλή χωρίς καν να συζητήσει μαζί μας όπως επίσης είχε δεσμευθεί”. 

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών νιώθουν πως ο υπουργός μεταφορών Δ. Ρέππας δεν τήρησε την υπόσχεση του και δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν ξανά τις κινητοποιήσεις τους. “Υπάρχουν σκέψεις να πάμε στις κατά τόπους νομαρχίες και να παραδώσουμε τα κλειδιά των φορτηγών” μας είπε ιδιοκτήτης φορτηγού που συμμετείχε στην σημερινή κινητοποίηση.

“Κάθε μέρα θα βρισκόμαστε στους δρόμους”

Αυτή την υπόσχεση δίνουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών. Αυτό που ζητάνε είναι η περίοδος προσαρμογής αντί στα 3 έτη που προβλέπει το νομοσχέδιο να πάει στα 5 ώστε να προλάβουν να δημιουργήσουν βιώσιμα εταιρικά σχήματα. Ζητούν επίσης  το κόστος αγοράς των αδειών για τα βυτιοφόρα υγρών καυσίμων από τις 102.000 ευρώ να ανέβει στις 140 χιλ. ευρώ.

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών έχουν ζητήσει από το συμβούλιο της επικρατείας γνωμοδότηση για το εαν είναι η όχι σύννομη η επίταξη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε