Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Εγγραφές Φοιτητών 2016: Ποιά είναι η διαδικασία

Εγγραφές Φοιτητών 2016: Ποιά είναι η διαδικασία

Η διαδικασία εγγραφής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα πραγματοποιείται με αίτηση των επιτυχόντων για τη Σχολή ή το Τμήμα επιτυχίας τους μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας. Η εφαρμογή θα βρίσκεται σε λειτουργία από το μεσημέρι της 5ης Σεπτεμβρίου 2016. Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για τις εγγραφές φοιτητών 2016.

Η διαδικασία εγγραφής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα πραγματοποιείται με αίτηση των επιτυχόντων για τη Σχολή ή το Τμήμα επιτυχίας τους μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr, εισάγοντας τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου. Η εφαρμογή θα βρίσκεται σε λειτουργία από το μεσημέρι της 5ης Σεπτεμβρίου 2016. Για την πρόσβαση στην ηλεκτρονική εφαρμογή οι σχολικές μονάδες θα παρέχουν υποστήριξη στους επιτυχόντες όσον αφορά τους κωδικούς πρόσβασης, ενώ μετά την είσοδο στην εφαρμογή θα υπάρχει διαθέσιμο αναλυτικό εγχειρίδιο χρήσης για τη διευκόλυνσή τους.

Αναλυτικά η διαδικασία της ηλεκτρονικής Εγγραφής περιλαμβάνει τα εξής στάδια:

1. Στην προθεσμία 5-12 Σεπτεμβρίου 2016, όλοι οι επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2016, εκτός εκείνων των Στρατιωτικών Σχολών, των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, των Αστυνομικών Σχολών, των Πυροσβεστικών Ακαδημιών και των Ανώτερων Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων Κρήτης και Ρόδου, καλούνται μέσω της κεντρικής ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, www.minedu.gov.gr, να επισκεφθούν την ειδική εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης εγγραφής τους στα Τμήματα επιτυχίας τους. Για την είσοδο στην εφαρμογή Ηλεκτρονικών Εγγραφών 2016, οι επιτυχόντες θα χρειαστεί να συμπληρώσουν τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων και τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας, που χρησιμοποίησαν για την πρόσβασή τους στην εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού. Οι σχολικές μονάδες θα υποστηρίξουν τους επιτυχόντες, στην περίπτωση που αυτοί χρειαστούν επαναδημιουργία κωδικού ασφαλείας.

2. Τα στοιχεία των επιτυχόντων αντλούνται από τα αντίστοιχα πληροφοριακά συστήματα της Υπηρεσίας του Εθνικού Μητρώου ΑΜΚΑ και των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Αν κάποιο από τα στοιχεία που θα παρουσιάζονται, δεν είναι έγκυρο ή διαφοροποιείται από τα στοιχεία που είναι καταχωρημένα στην αστυνομική ταυτότητα ή το αντίστοιχο δημόσιο έγγραφο του αιτούντα, είναι υποχρεωμένος να μεταβεί σε οποιοδήποτε Κ.Ε.Π. και να ζητήσει μέσω αυτού, διόρθωση ή επικαιροποίηση των στοιχείων του στα αρχεία του Εθνικού Μητρώου ΑΜΚΑ. Ο αιτών θα είναι σε θέση να προχωρήσει στην οριστική υποβολή της αίτησης εγγραφής του, μόνο αφού αποδεχθεί την ορθότητα των προσωπικών του στοιχείων, που εμφανίζονται στη σύνοψη. Σε περίπτωση αποδοχής της ορθότητας των προσωπικών στοιχείων, τα οποία εις γνώσιν του αιτούντα δεν είναι έγκυρα και δεν ακολουθήθηκε η υποδεικνυόμενη διαδικασία για τη διόρθωσή τους, ο αιτών θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με την επιβεβαίωση της εγγραφής του από τη Γραμματεία του Τμήματος.

3. Με το πέρας της διαδικασίας υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφής και σε διάστημα που θα καθορίσει η Γραμματεία του κάθε Τμήματος, ο επιτυχών οφείλει να παρουσιαστεί στη Γραμματεία του Τμήματος και να επιδείξει την αστυνομική του ταυτότητα, ή σε περίπτωση που δεν διαθέτει τέτοια, το αντίστοιχο δημόσιο έγγραφο, προκειμένου να παραλάβει το όνομα χρήστη και τον κωδικό ασφαλείας για την πρόσβαση στις ηλεκτρονικές Ακαδημαϊκές Υπηρεσίες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε