Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Εγκαίνια για το Ψηφιακό Σχολείο – Παπανδρέου: “Αν πιστέψουμε στις δυνάμεις μας θα τα καταφέρουμε”

Ο πρωθυπουργός με μικρούς μαθητες στη Λήμνο ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η επίσημη παρουσίαση του «ψηφιακού σχολείου» έγινε στις εγκαταστάσεις του 1ου Επαγγελματικού-Γενικού Λυκείου

Μούδρου στη Λήμνο από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, παρουσία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

Η αρχή για το ψηφιακό σχολείο γίνεται από τα δημοτικά, καθώς η διδασκαλία πλέον θα υποστηρίζεται από το Διαδίκτυο.

Στη β’ τάξη γυμνασίου θα τοποθετηθούν διαδραστικοί πίνακες, ενώ και στο λύκειο η παρουσία του Διαδικτύου θα είναι έντονη.
Ο πρωθυπουργός θα παραστεί και στις εκδηλώσεις εορτασμού για την 98η επέτειο απελευθέρωσης της Λήμνου.

 Το μήνυμα ότι θα τα καταφέρουμε αν πιστέψουμε όλοι στις δυνάμεις μας και έχουμε αυτοπεποίθηση για την πατρίδα μας, έστειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από τη Μύρινα της Λήμνου.

    Αφού εξέφρασε τη χαρά του που γιόρτασε μαζί με τους κατοίκους, την 98η επέτειο απελευθέρωσης του νησιού, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι “και ο κάθε τόπος στη χώρα μας έχει και τις ομορφιές του αλλά κι ένα τεράστιο παραγωγικό και ανθρώπινο δυναμικό που δεν έχει αξιοποιηθεί και αναδειχθεί”.

    “Αρκεί να απελευθερώσουμε αυτό το δυναμικό από κακώς κείμενα και να στηριχθούμε σε διαχρονικές αξίες και παραδόσεις που υπάρχουν στην κοινωνία μας για την ανάπτυξη του τόπου, στηριζόμενοι στα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και όχι σε δάνειες δυνάμεις”, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

    Σημείωσε ακόμη ότι “αυτό κάνουμε, κι αν πιστέψουμε όλοι στις δυνάμεις μας, εάν έχουμε αυτή την αυτοπεποίθηση για την πατρίδα μας, θα τα καταφέρουμε”.

    Ο κ. Παπανδρέου επισκέπτεται τη Λήμνο όπου νωρίτερα συμμετείχε στις εκδηλώσεις εορτασμού για την 98η επέτειο για την απελευθέρωση του νησιού και στη συνέχεια θα παραστεί στην επίσημη παρουσίαση της ψηφιακής διάστασης του νέου σχολείου από την υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Αννα Διαμαντοπούλου.

    Ο κ. Παπανδρέου παρακολούθησε τη δοξολογία στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων κατά την απελευθέρωση της Λήμνου και παρακολούθησε τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

    Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν εκτός από την κ. Διαμαντοπούλου και η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκος Σηφουνάκης, καθώς επίσης και ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ για το Βόρειο Αιγαίο Νάσος Γιακαλής, με τον οποίο συναντάται αυτή την ώρα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε