Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Εγκαινιάστηκε η ανασκαφή στο Μετρό του Αιγάλεω

Εγκαινιάστηκε η ανασκαφή στο Μετρό του Αιγάλεω

Το πιο καλοδιατηρημένο σε έκταση και εύρος τμήμα της αρχαίας Ιεράς Οδού, που ανέδειξε η ανασκαφή στο Μετρό του Αιγάλεω, εγκαινιάστηκε σήμερα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, πραγματοποίησαν η γενική γραμματέας του υπουργείου πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ο γενικός γραμματέας δημοσίων έργων Στράτος Σιμόπουλος και ο πρόεδρος και διευθύνων συμβουλος του Αττικού Μετρό, Χρήστος Τσίτουρας.

Η ανασκαφή, της οποίας υπεύθυνη ήταν η αρχαιολόγος Γιάννα Δρακωτού, βρίσκεται παράλληλα με την πλατεία «Εσταυρωμένου» στην είσοδο του μετρό Αιγάλεω και οι περαστικοί έχουν πλέον την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα μυστικά που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη της Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων.

Επίσης, οι επιβάτες του Μετρό θα μπορούν να θαυμάσουν τα αντικείμενα και τα κτερίσματα του νεκροταφείου, που είναι τοποθετημένα σε επίτοιχες γυάλινες προθήκες, στους διαδρόμους του σταθμού Αιγάλεω.

Από τα ευρήματα της έκθεσης, ξεχωρίζουν τα οστά ενός άταφου αλόγου, το οποίο πνίγηκε σε μια από τις πλημμύρες του Κηφισού. Από τα δεδομένα της ανασκαφής, προκύπτει ότι έπεσε και θάφτηκε από τις προσχώσεις της πλημμύρας, με το κεφάλι του ελαφρά ανασηκωμένο, σε μια ύστατη προσπάθεια να κρατηθεί πάνω από το επίπεδο της λάσπης που κατέκλυσε τα πάντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε