Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Εγκαινιάστηκε το νέο hotspot της Θήβας! Παρών ο Μουζάλας [pics, vid]

Εγκαινιάστηκε το νέο hotspot της Θήβας! Παρών ο Μουζάλας [pics, vid]

Την ανησυχία του για το ενδεχόμενο εμφάνισης νέων μεταναστευτικών ρευμάτων προς τη χώρα μας με αφορμή τις τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις εξέφρασε ο Γιάννης Μουζαλας από τη Θήβα, όπου έδωσε το “παρών” στα εγκαίνια της νέας δομής φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής τόνισε πως η συμφωνία ανάμεσα στην Τουρκία, την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση τηρείται κανονικά, ωστόσο, η χώρα μας είναι έτοιμη να δεχθεί έκτακτες ροές προσφύγων ανάλογα με τις εξελίξεις.

Ο κ. Μουζαλας επιθεώρησε τη νέα δομή της Θήβας και εξήρε το έργο του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στο κομμάτι της στέγασης των προσφύγων και των μεταναστών ενώ απάντησε και στις επικρίσεις που δέχθηκε για τις σκηνές λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «από τις σκηνές που είχατε καταγγείλει περάσαμε σε κανονικά σπίτια».

Το νέο hotspot της Θήβας αποτελείται από 130 κοντέινερ,πλήρως εφοδιασμένα με κουκέτες, κουζίνα και κλιματιστικά, και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να φιλοξενήσει τις πρώτες οικογένειες προσφύγων και μεταναστών από το Ελληνικό καθώς πρόθεσή του υπουργείου είναι η σταδιακή αποσυμφόρηση και η μετέπειτα εκκένωση των πρώην ολυμπιακών εγκαταστάσεων και της αίθουσας αφίξεων του παλαιού αερολιμένα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε