Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Εγκαινιάζεται το Μουσείο «Ν. Μπελογιάννης»

Εγκαινιάζεται το Μουσείο «Ν. Μπελογιάννης»

Στις 27 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν στην Αμαλιάδα, τα εγκαίνια του Μουσείου «Νίκος Μπελογιάννης», το οποίο θα στεγαστεί στο σπίτι που γεννήθηκε ένα από τα πλέον ηρωικά στελέχη του ΚΚΕ.

Στα εγκαίνια του Μουσείου θα παραβρεθεί ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ το κόμμα έχει παραδώσει πλούσιο ιστορικό και αρχειακό υλικό από το Αρχείο της Κεντρικής Επιτροπής του.

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή στήριξε την προσπάθεια δημιουργίας του Μουσείου. Στις 13 Δεκεμβρίου 2015, ο κ. Κουτσούμπας είχε επισκεφτεί την Αμαλιάδα με αφορμή εκδήλωση που πραγματοποίησε η ΚΕ του ΚΚΕ στην γενέτειρα του Ν. Μπελογιάννη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης, Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, στον οποίο τόνισε ότι το ΚΚΕ θα δώσει κάθε δυνατή βοήθεια, τόσο για την οργάνωση του Μουσείου, όσο και για τα εκθέματά του, με υλικό από το Αρχείο της ΚΕ του κόμματος για τον Ν. Μπελογιάννη και τους αγώνες του εργατικού – λαϊκού κινήματος στην ευρύτερη περιοχή.

Στις 20 Ιανουαρίου 2016, ο Δ. Κουτσούμπας συναντήθηκε εκ νέου με τον δήμαρχο Αμαλιάδας, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό, όπου συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης του σχεδίου λειτουργίας του Μουσείου.

Ο δήμαρχος Αμαλιάδας απευθύνθηκε στο προεδρείο της Βουλής, έτσι ώστε το Μουσείο να λειτουργήσει σε συνεργασία του Δήμου Αμαλιάδας με το ελληνικό Κοινοβούλιο, ενώ, τέλος, το ΚΚΕ έχει ήδη ανταποκριθεί στο αίτημα της Βουλής σε ό,τι αφορά το ιστορικό και αρχειακό υλικό για το «Μουσείο Νίκος Μπελογιάννης».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε