Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Εγκαταλείπουν το Ελληνικό οι πρώτοι πρόσφυγες – Εκκενώνεται η δομή μέχρι την Κυριακή

Εγκαταλείπουν το Ελληνικό οι πρώτοι πρόσφυγες – Εκκενώνεται η δομή μέχρι την Κυριακή

Σε σταδιακή εκκένωση της άτυπης δομής φιλοξενίας προσφύγων του Ελληνικού προχωρά το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής με τους υπεύθυνους του κέντρου να ξεκινούν σε πρώτη φάση την ενημέρωση προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που μένουν στην αίθουσα αφίξεων και τις πρώην ολυμπιακές εγκαταστάσεις για τη μετεγκατάσταση τους σε άλλες δομές στέλνοντάς το μήνυμα πως το Ελληνικό πρέπει να αδειάσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ήδη απο χθες το απόγευμα κλιμάκια του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης ζήτησαν απο τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που διαμένουν στην αίθουσα αφίξεων του παλαιού αερολιμένα να ετοιμάσουν τα πράγματα τους προκειμένου να μετεγκατασταθουν σε άλλο χώρο μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες ενώ κατέγραψαν και τις ανάγκες των οικογενειών οι οποίες θα μεταφερθούν σε άλλες δομές.

Όπως λέει στο Newsit ο Χαμιτ, Αφγανός πρόσφυγας που μένει στο Ελληνικό, η ενημέρωση αφορούσε τη διορία που έχουν ώστε να εγκαταλείψουν τη δομή καθώς και τις συνθήκες των camps στα οποία θα μεταφερθούν.
“Ήρθαν και μας είπαν να φύγουμε.Είτε αύριο,είτε μεθαύριο,είτε σε μια εβδομάδα να έχουμε φύγει απο εδώ. Δεν ξέρω που θα μας πάνε. Κάποιοι μετά απο αυτό πήραν τα πράγματα τους και έφυγαν με τα πόδια για άλλο κέντρο η και σε σπίτια”, τονίζει ο Χαμιτ και δηλώνει πώς δεν είναι διατεθειμένος να φύγει μακριά απο την Αθήνα.

Σήμερα απο την αίθουσα αφίξεων λείπουν αρκετές σκηνές ενώ έχουν αποχωρήσει και τα μέλη των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνταν στο χώρο καθώς οι πρώτοι 300 πρόσφυγες και μετανάστες έφυγαν απο το Ελληνικό μετά τη διορία που τους κοινοποιήθηκε αναζητώντας στέγη είτε σε σπίτια φίλων τους στην Αθήνα η σε καταλήψεις απο αλληλέγγυους.
Ωστόσο, πρόθεση του υπουργείου είναι η όσο το δυνατόν πιο ομαλή και σταδιακή μετεγκατάσταση των προσφύγων σε άλλες δομές (Θήβα,Λιβαδειά) με οργανωμένη μετακίνηση που θα διασφαλίζει την ασφάλεια και τις ανάγκες τους.

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε