Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Εγκατέλειψαν το κλεινόν άστυ

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Πολλά ήταν τα προβλήματα που αντιμετώπισαν όσοι αποφάσισαν να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα στην περιφέρεια.

Ουρά τεσσάρων χιλιομέτρων αντιμετώπισαν οι οδηγοί που κινήθηκαν προς τα διόδια της Ελευσίνας στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, ενώ μποτιλιάρισμα τριών χιλιομέτρων υπήρχε και στο 87ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας κοντά στην Υλική, λίγο πριν τη Λαμία.

Περισσότερες από 1.800 πτήσεις πραγματοποιούνται από σήμερα μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Δημοφιλέστεροι προορισμοί στο εσωτερικό είναι η Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, η Ρόδος και τα Χανιά και εξωτερικού Λάρνακα, Παρίσι, Λονδίνο και Πράγα.

 
Από τα ΚΤΕΛ στον Κηφισό, αναχώρησαν την Τετάρτη 100 επιπλέον δρομολόγια από τα 245 προγραμματισμένα ενώ την Πέμπτη έχουν προγραμματιστεί 170 έκτακτα δρομολόγια.
 
Μεγάλη είναι η ζήτηση στα εισιτήρια του ΟΣΕ, κυρίως μετά τις κατολισθήσεις στα Τέμπη. Σύμφωνα με την διοίκηση του Οργανισμού, όλες οι απλές αμαξοστοιχίες έχουν ενισχυθεί με δύο επιπλέον βαγόνια, ωστόσο, η πληρότητα αγγίζει το 100%.
 
ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΙ

Την ίδια ώρα έκτακτα μέτρα θα λάβει η τροχαία για τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια.

 
Την Πέμπτη, από τις 4 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών άνω του 1,5 τόνου στις εξόδους των εθνικών οδών. 

” Το βασικό εθνικό οδικό δίκτυο θα αστυνομεύεται σε τομείς ανά 20-30 χιλιόμετρα από περιπολικά οχήματα και μοτοσικλέτες.

” Το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ θα ελέγχει την κυκλοφορία κατά τις ώρες αιχμής.

” Η παρουσία του προσωπικού και των μέσων της τροχαίας στο βασικό οδικό δίκτυο, θα είναι συνεχής.

” Έντονη τροχονομική παρουσία θα υπάρχει και στον αστικό ιστό κοντά σε εμπορικά κέντρα, σε εμπορευματικούς σταθμούς, σε σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων, στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και όπου αλλού παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα πεζών και οχημάτων.

” Τροχονόμοι θα διανέμουν ενημερωτικά φυλλάδια στα διόδια, κατά την έξοδο των ταξιδιωτών.

” Σε ετοιμότητα έχει τεθεί και ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών.

” Συγκροτούνται συνεργεία τροχονομικών ελέγχων για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, επικίνδυνοι ελιγμοί, παραβίαση σηματοδοτών, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα. Η επιχειρησιακή δράση της αστυνομίας έχει εστιαστεί στην καταπολέμηση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ. Για αυτό το λόγο, συνεργεία της Τροχαίας θα πραγματοποιούν ελέγχους σε 24ωρη βάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΤΕΜΠΗ : ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε