Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για τους μετανάστες

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Υπερψηφίστηκε, επί της αρχής του, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, με…

τις ψήφους ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, που αφορά την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας, καθώς και το δικαίωμα του «εκλέγειν» και «εκλέγεσθαι» από μετανάστες, που ζουν νόμιμα στην Ελλάδα.

 

Νέα Δημοκρατία και Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός καταψήφισαν το σχετικό σχέδιο νόμου, ενώ το ΚΚΕ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί επί των άρθρων.

 

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Διαμαντίδης, επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να εξασφαλιστεί η ειρήνη, η ασφάλεια και η κοινωνική συνοχή στη χώρα, να προστατευτούν τα ατομικά δικαιώματα των μεταναστών και να μπουν κανόνες διαφάνειας στο διάτρητο ισχύον θεσμικό πλαίσιο.
Υπογράμμισε, εξάλλου, ότι «η Ελλάδα θα σταματήσει να είναι ξέφραγο αμπέλι», ενώ επέκρινε εκείνους οι οποίοι αντιδρούν στην κοινωνική ένταξη όλων όσων ζουν και εργάζονται νόμιμα στη χώρα και πρόσθεσε πως «πρέπει να αντιμετωπίσουμε το υπαρκτό και μεγάλο αυτό πρόβλημα, χωρίς παρωπίδες και λαϊκισμούς».

Από την πλευρά του, ο εισηγητής της ΝΔ, Θανάσης Νάκος, ζήτησε την απόσυρση του ν/σ, χαρακτηρίζοντάς το ψευδεπίγραφο και υποστήριξε ότι θα αυξήσει κατακόρυφα τη λαθραία μετανάστευση και οι οικονομικές συνέπειες θα είναι ολέθριες.

Ο εισηγητής του ΚΚΕ, Γιώργος Μαυρίκος, έκανε λόγο για αποσπασματικές λύσεις και πρόσθεσε ότι το ν/σ αναδεικνύει χωρίς να λύνει προβλήματα.

Δριμεία κριτική κατά του ν/σ άσκησε ο εισηγητής του ΛΑΟΣ, Άδωνης Γεωργιάδης, καλώντας την κυβέρνηση να προχωρήσει σε δημοψήφισμα.

«Δεν χωρούν δημοψηφίσματα σε ατομικά δικαιώματα», ήταν η απάντηση στον ΛΑΟΣ του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Τσούκαλη.

 

Η συζήτηση του ν/σ στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής θα συνεχιστεί αύριο με τις τοποθετήσεις αρμόδιων φορέων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε