Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 11 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Εγκύκλιος “ευαισθησίας για τις μειονότητες” από τον Ερντογάν

Εγκύκλιος “ευαισθησίας για τις μειονότητες” από τον Ερντογάν
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 13.05.2010 | 11:40
Πρώτη δημοσίευση: 13.05.2010 | 11:40

Μια μέρα πριν καταφτάσει στην Αθήνα ο Τούρκος Πρωθυπουργός αποδεικνύει ότι σε θέματα διπλωματίας οι γείτονες μπορούν να ... παραδώσουν μαθήματα.

Καθόλου τυχαία σήμερα δημοσιεύτηκε εγκύκλιος του κ. Ερντογάν για την επίλυση προβλημάτων μη μουσουλμανικών μειονοτήτων στη γειτονική χώρα.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος πρωθυπουργός ζητεί από τις αρχές ευαισθησία: “σε όλα τα ζητήματα σχετικά με τις μη μουσουλμανικές μειονότητες, όπως η προστασία και η συντήρηση των μη μουσουλμανικών νεκροταφείων, τα οποία έχουν περιέλθει στους δήμους, η εφαρμογή, εκ μέρους των διευθύνσεων κτηματολογίου, των δικαστικών αποφάσεων που έχουν δικαιώσει τα βακούφια των μη μουσουλμανικών κοινοτήτων, η μέριμνα ώστε να μην προκύπτουν αδικίες στην εφαρμογή του φόρου μεταβίβασης βακουφικών ακινήτων, η παροχή θέσεων πρωτοκόλλου προς τους ηγέτες των μη μουσουλμανικών κοινοτήτων που είναι πολίτες της Τουρκίας, ανάλογα με το καθεστώς τους και η άμεση έναρξη νόμιμων διαδικασιών σχετικά με δημοσιεύματα που καλλιεργούν το μίσος και τηνεχθρότηταεναντίοντωνμημουσουλμανικώνκοινοτήτων".

Αυτή τη φορά ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν απέφυγε να βάλει στο πρόγραμμά του επίσκεψη στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης, όμως είναι δεδομένο ότι η Τουρκική πλευρά θα βάλει στο τραπέζι (όπως πάντα) θέμα εθνικής μειονότητας και μάλλον οι Έλληνες διπλωμάτες θα ακούσουν εκκλήσεις για ... ανάλογες κινήσεις “ευαισθησίας και σεβασμού” από τη χώρα μας...

Δεν είναι άλλωστε τυχαία η παράγραφος της εγκυκλίου που αναφέρεται στην ανάγκη των πολιτών:
“να απολαμβάνουν και να διατηρούν τη δική τους ταυτότητα και το δικό τους πολιτισμό” την ώρα που πάγια τακτική της Τουρκίας είναι να θέτει θέμα εθνικής και όχι θρησκευτικής μειονότητας στην Ελλάδα και να απαιτεί (με διάφορους τρόπους και μέσα) αναγνώρισή της ως τουρκική.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook