Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Έγραφαν φάρμακα ακόμα και σε νεκρούς

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 05.06.2010 | 18:45
Πρώτη δημοσίευση: 05.06.2010 | 18:22

Στο σκάνδαλο των 2 δισ. ευρώ, που έφερε στο φως η εφημερίδα "ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ", εμπλέκονται γνωστές φαρμακευτικές εταιρείες, γιατροί και φαρμακοποιοί.

Πρόκειται για πλαστές συνταγογραφήσεις για φάρμακα εξωσωματικής γονιμοποίησης σε άνδρες, φάρμακα για βαριές ψυχικές ασθένειες και καρκίνο σε απολύτως υγιή άτομα και φάρμακα σε ονόματα νεκρών ανθρώπων. Τις συνταγές, τις οποίες έγραφαν οι γιατροί που εμπλέκονται στο σκάνδαλο, εκτελούσαν συγκεκριμένα φαρμακεία.
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας "ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ", οι ελεγκτές του υπουργείου Εργασίας διαπίστωσαν μεγάλες αποκλίσεις ανάμεσα στο τζίρο που δηλώθηκε σε συγκεκριμένα φαρμακεία το 2009 σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Σε μία από τις περιπτώσεις ένα φαρμακείο που δήλωσε το 2007, τζίρο 17.000 ευρώ, το 2009 εμφανίζεται να έχει τζίρο 600.000 ευρώ! Από τα 150 φαρμακεία που έχουν ελεγχθεί στην Αττική, έχουν οδηγηθεί στο εισαγγελέα δέκα φαρμακοποιοί.

Οι γιατροί που συμμετείχαν στην κομπίνα υπερσυνταγογραφούσαν φάρμακα για διάφορες ασθένειες σε συγκριμένους πελάτες και στη συνέχεια τους έστελναν σε συγκεκριμένα φαρμακεία. Οι φαρμακοποιοί κολλούσαν τα κουπόνια για τα επιπλέον φάρμακα στο βιβλιάριο του ασθενούς, αλλά τα κρατούσαν στο συρτάρι.
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο