Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ειδομένη: Η απόγνωση σε δυο φωτογραφίες

Ειδομένη: Η απόγνωση σε δυο φωτογραφίες

Δεν είναι παιδιά ταλαιπωρημένα. Δεν είναι μάνες με τα μωρά τους στην αγκαλιά. Είναι ενήλικες, μάλλον άνδρες, που τρέχουν να ξεφύγουν από την επιχείρηση της ελληνικής αστυνομίας για την εκκένωση της Ειδομένης.

Η επιχείρηση πειθούς για να αδειάσει ο άτυπος καταυλισμός στην Ειδομένη φαίνεται πως δεν “έπιασε”, όχι τουλάχιστον σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εκεί εδώ και μήνες.

Ο φωτογραφικός φακός του Reuters “έπιασε” ομάδα προσφύγων ή μεταναστών να τρέχουν στα χωράφια της περιοχής για να ξεφύγουν από την αστυνομία και να μην αναγκαστούν να μπουν στα πούλμαν που θα τους μεταφέρουν σε οργανωμένες δομές της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης.

Άνθρωποι που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους για να ξεφύγουν από τον πόλεμο ή την ανέχεια και έχουν όνειρο να φτάσουν ως τον “παράδεισο” της Βόρειας Ευρώπης. Έναν “παράδεισο” απαγορευμένο για εκείνους. Δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα, θέλουν να φτάσουν στη Γερμανία ή αλλού.

Έτσι όταν το πρωί της Τρίτης (24.05.2016) έφτασαν οι δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας, της ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ για να ξεκινήσει η επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης, κάποιοι επέλεξαν να πάρουν στην πλάτη τα λιγοστά υπάρχοντά τους και να αρχίσουν να τρέχουν στα χωράφια της περιοχής για να μην τους βάλουν στα πούλμαν, για να μην τους κρατήσουν στην Ελλάδα.

Απόφαση απόγνωσης. Μόνο αυτό είναι…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε