Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Εικόνα εξαθλίωσης στην ΕΛ.ΑΣ λόγω κρίσης – Δεν έχουν λεφτά ούτε για μελάνι στους εκτυπωτές

Οι οικονομικές υπηρεσίες δεν εγκρίνουν σχεδόν καμία πλέον δαπάνη. Σε λίγο καιρό θα αδυνατούν να πραγματοποιήσουν τις βασικές εργασίες τους χωρίς αναλώσιμα. Υπάρχουν ακόμα και παρατημένα περιπολικά στη μέση του δρόμου λόγω βλάβης

Λίγες ημέρες πριν από την εξάντληση των αποθεμάτων γραφικής ύλης και πιθανόν καθολικής ακινητοποίησης του στόλου των οχημάτων βρίσκεται η αστυνομία, μετά τις απανωτές απορρίψεις των αιτημάτων για σχετικές προμήθειες και την άρνηση των συνεργαζόμενων ιδιωτικών συνεργείων επισκευής οχημάτων να επιδιορθώσουν τις βλάβες στα περιπολικά, καθώς παραμένουν απλήρωτοι για ολόκληρο τον προηγούμενο χρόνο.

Στις υπηρεσίες της Ασφάλειας επικρατεί αναβρασμός, δεδομένου ότι ενώ είναι αναγκασμένοι να συντάσσουν καθημερινά διαβιβαστικά προς τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για τις υποθέσεις που χειρίζονται, είτε είναι υποχρεωμένοι να καταχωρούν στους φακέλους των σεσημασμένων κακοποιών τροποποιητικά στοιχεία, πολύ σύντομα δεν θα μπορούν ν’ ανταποκριθούν στα πιο στοιχειώδη καθήκοντα τους, καθώς οι οικονομικές υπηρεσίες δεν εγκρίνουν τις απαραίτητες δαπάνες.

Ούτε συζήτηση βέβαια δεν μπορεί να γίνει για την προμήθεια μελανιού για τους εκτυπωτές, ή για οποιοδήποτε άλλο αναλώσιμο υλικό, με αποτέλεσμα οι επικεφαλής αξιωματικοί και οι αστυνομικοί που υπηρετούν στις γραμματείες καταφεύγουν στην αναζήτηση … χορηγιών από ελεήμονες εταιρείες.

Η ίδια και χειρότερη κατάσταση έχει δημιουργηθεί και στο στόλο των οχημάτων, η οποία εξελίσσεται μέρα με τη μέρα διαρκώς επιδεινούμενη. Οι οδηγοί και οι υπεύθυνοι συντήρησης τους καταφεύγουν στα υπηρεσιακά συνεργεία της Αμυγδαλέζας σε ότι αφορά στην Αττική, οι μηχανικοί των οποίων παρότι δουλεύουν με πυρετώδεις ρυθμούς, αδυνατούν να προλάβουν την αυξημένη ζήτηση.

Όπως μάλιστα σημειώνουν οι αστυνομικοί τα οχήματα των οποίων είναι παρατημένα στις άκρες των δρόμων χωρίς δυνατότητα μετακίνησης παρά μόνο με γερανό, μπαίνουν σε λίστες αναμονής προκειμένου να επισκευαστούν οι βλάβες και να ξαναβγούν στην κυκλοφορία.

Σύμφωνα με εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργάνων των αστυνομικών, η κατάσταση αγγίζει πλέον το απροχώρητο και όπως υποστηρίζουν, τα τρία πέμπτα των στόλων των υπηρεσιών σε Ήπειρο και Πελοπόννησο είναι ακινητοποιημένα, ενώ στην Αττική, φέρνουν ως παράδειγμα την πρώτη αλλαγή της Άμεσης Δράσης, που εξαιτίας των χαλασμένων περιπολικών από τα 58 που μέχρι πρότινος έβγαζαν στην κυκλοφορία, τις τελευταίες ημέρες βγάζουν μόνο 26!

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το πρόβλημα είναι απότοκο της απόφασης του υπουργείου Οικονομικών να εξασφαλίζονται πρώτα οι πόροι για λόγους διαφάνειας και οικονομίας και στη συνέχεια ν’ ακολουθούν οι προμήθειες, κάτι όμως που έχει φτάσει την αστυνομία ένα βήμα πριν από τη διάλυση.

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής ο οποίος έχει αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος, φέρεται να έχει δεσμευτεί ότι θα κάνει τις απαραίτητες εισηγήσεις ώστε η αστυνομία, η πυροσβεστική και το λιμενικό, να εξαιρεθούν από τις χρονοβόρες σχετικές διαδικασίες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε