Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Εικόνες ντροπής ξανά στην Πέλλα – Πέταξαν γουρουνοκεφαλές σε χώρο που προοριζόταν για πρόσφυγες

φωτό από logospellas.gr
φωτό από logospellas.gr

– Νέα ρατσιστική κίνηση μερίδας κατοίκων της Πέλλας
– Πέταξαν γουρουνοκεφαλές σε στρατόπεδο στη Σκύδρα για να καταστήσουν τον χώρο “ακάθαρτο” για τους μουσουλμάνους
– Την Πέμπτη είχαν οργώσει χωράφι για να μην μπορούν να καταλύσουν οι πρόσφυγες

Εικόνες ντροπής για μια ακόμη φορά στην Πέλλα. H αρχή έγινε όταν πριν λίγες ημέρες είχε ξεσπάσει… ανεξήγητη φωτιά στο στρατόπεδο στα Γιαννιτσά που προοριζόταν για την στέγαση προσφύγων.

Οι περίεργες φωτιές και η στήριξη της Χρυσής Αυγής

Το βράδυ της Παρασκευής (26/02/2016) και μετά την ολοκλήρωση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου, πολίτες στον Δήμο Πέλλας συγκεντρώθηκαν έξω από το στρατόπεδο Φιλιππάκου για να διαδηλώσουν ενάντια στους πρόσφυγες και την επικείμενη φιλοξενία τους. Κάποιοι απειλούσαν ακόμη και με κατάληψη του χώρου ώστε να το εμποδίσουν να συμβεί. Και τότε ξαφνικά το στρατόπεδο τυλίχθηκε στις… φλόγες. Η πυροσβεστική έσβησε τη φωτιά ωστόσο λίγο αργότερα ξέσπασε και δεύτερη σε άλλο στρατόπεδο…

Τη στήριξή της στις κινήσεις ενάντιωσης στα κέντρα μεταναστών έχει εκδηλώσει μάλιστα με ανακοινώσεις και αναρτήσεις στον ιστότόπό της η Χρυσή Αυγή.

Μάλιστα τον γύρο του διαδικτύου έκανε το βίντεο από το Δημοτικό Συμβούλιο στο οποιό ακούγονταν κάτοικοι να προτρέπουν να καεί το στρατόπεδο…! Ενδεικτικά, στο 1:02:00 του βίντεο ακούγεται ξεκάθαρα πολίτης που λέει: “Να το κάψουμε!”

Προχθές κάποιοι κάτοικοι προχώρησαν στην απίστευτη κίνηση να οργώσουν χωράφι προκειμένου να μην μπορούν να καταλύσουν εκεί οι πρόσφυγες!

Γουρουνοκεφαλές στη Σκύδρα

Τώρα οι ρατσιστικές αντιδράσεις μερίδας κατοίκων φαίνεται πώς κλιμακώνονται με το τελευταίο τους “χτύπημα” στη Σκύδρα.

Συγκεκριμένα, άγνωστοι πέταξαν κεφάλια γουρουνιών μέσα στο στρατόπεδο Δούμτσα Μαργαρίτη στη Σκύδρα ώστε να καταστήσουν τον χώρο «μολυσμένο» για τους Μουσουλμάνους και να μην μπορέσουν να εγκατασταθούν εκεί πρόσφυγες.

Θεωρείται ότι εάν «μολυνθεί» το έδαφος με αίμα χοίρου, οι Μουσουλμάνοι το θεωρούν ακάθαρτο και δεν δέχονται να μείνουν εκεί.

Αντίστοιχο περιστατικό είχε σημειωθεί πριν λίγες ημέρες και στο hotspot στο Σχιστό.

Συνεχίζεται το δράμα στην Ειδομένη

Σχεδόν 13.000 πρόσφυγες παραμένουν κάτω από άθλιες συνθήκες εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη. Οικογένειες με μικρά παιδιά αναγκάζονται να διανυκτερεύουν στα χωράφια, παλεύοντας με τις αντίξοες καιρικές συνθήκες την ώρα που οι εθελοντές συνεχίζουν την τιτάνια προσπάθεια να τους παρέχουν τα απαραίτητα.

Την Παρασκευή, οι αρχές της ΠΓΔΜ επέτρεψαν τη διέλευση μόνο σε 84 πρόσφυγες, από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Σχεδόν 1000 ακόμη πρόσφυγες στον Πειραιά

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν το πρωί δύο επιβατηγά πλοία μεταφέροντας 975 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη.

Συγκεκριμένα το ναυλωμένο καταμαράν “Tera Jet” κατέπλευσε στις 6 το πρωί με 400 άτομα από τη Χίο, ενώ στις 7 το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “blue star 1” με 445 άτομα από τη Μυτιλήνη και 130 από τη Χίο.

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται αργότερα και το επιβατηγό πλοίο “Διαγόρας” που μέχρι στιγμής έχει παραλάβει 54 μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω.

Ο ΟΛΠ έχει διαθέσει 5 στεγασμένους χώρους για τη φιλοξενία των μεταναστών και των προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ και σήμερα οι εθελοντικές οργανώσεις αναμένεται να διανέμουν πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό στους ανθρώπους που έχουν καταλύσει προσωρινά.

Στην πύλη Ε-2 αναμένεται σήμερα με πρωτοβουλία της αντιπεριφέρειας Πειραιά να στηθεί προκάτ οικισμός, από όπου θα γίνεται ο συντονισμός και η διαχείριση των αναγκών στους σταθμούς όπου φιλοξενούνται οι πρόσφυγες.

Επίσης η περιφέρεια Αττικής μετά από επικοινωνία με Γενική Γραμματεία Εμπορίου προχωράει στη δημιουργία μεγάλου αποθευτικού χώρου κοντά στο Ταεκβοντό όπου θα συγκεντρώνονται όλες οι προμήθειες της ανθρωπιστικής βοήθειας που αποστέλλονται από ιδιωτικές εταιρείες, δήμους και φορείς, προκειμένου να γίνει ορθολογική διαχείριση και κατανομή όπου χρειάζεται.

Στο συγκεκριμένο κέντρο θα γίνεται καταγραφή και αποθήκευση των προϊόντων που δίνονται για τους πρόσφυγες.

Στο μεταξύ στο πλαίσιο των αποφάσεων που ελήφθησαν από την Αντιπεριφέρεια Πειραιά και τους Δήμους της περιοχής, ο Δήμος Κορυδαλλού σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Τέχνης του Δήμου θα επισκεφθούν σήμερα το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Σχιστού για να προσφέρουν στιγμές χαράς στα παιδιά.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει δημιουργική απασχόληση με εικαστικά, μουσική, φουσκωτά παιχνίδια και ανιματέρ, ενώ θα παραδοθούν στο Κέντρο παιχνίδια.

Στην αντιπροσωπεία θα συμμετέχουν ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Λαμπρινή Μάνου και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Μακρυνός.

Παράλληλα, ο Δήμος Κορυδαλλού συγκεντρώνει παιδικά παιχνίδια, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στο Κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ξενοφώντος και Πελοπίδα, πλ. Μέμου, από τις 8.00 έως τις 15.00 και στο Δημαρχείο, Γρ. Λαμπράκη 240, από τις 7.00 έως τις 20.00.

Με πληροφορίες από logospellas, ΑΠΕ -ΜΠΕ
 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε