Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Εικόνες – σοκ από τις συνθήκες υγιεινής των προσφύγων στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο

Φωτό: newsit.gr
Φωτό: newsit.gr

Ανεξέλεγκτη είναι πλέον η ροή προσφύγων που καταφθάνουν καθημερινά στο κλειστό γήπεδο του Ταε Κβον Ντο με τους υπεύθυνους του κέντρου φιλοξενίας να αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τον όγκο των προσφύγων, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και την υγεία όσων φιλοξενούνται στο φαληρικό στάδιο. 

 Πρόσφυγες απο το Μαρόκο, το Πακιστάν, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Σενεγάλη κατακλύζουν μέρα με την ημέρα το στάδιο δημιουργώντας μια ασφυκτική κατάσταση στις εγκαταστάσεις, την ώρα που οι χώροι σίτισης και υγιεινής έχουν γίνει πλέον ακατάλληλοι από τη βρώμα και τις ακαθαρσίες.


Το newsit.gr περιηγήθηκε στους χώρους του Ταε Κβον Ντο, όπου αντικρίζει κανείς οικογένειες στοιβαγμένες στον αγωνιστικό χώρο, βρώμικες τουαλέτες και ουρές από ανθρώπινες ψυχές για ενα πιάτο φαγητό.


Όπως καταγγέλουν αρκετοί πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Φάληρο, ομάδες ανθρώπων από διαφορετικές φυλές συμπλέκονται καθημερινά την ώρα που στις εγκαταστάσεις του Ταε Κβον Ντο καταφθάνουν με αμείωτο ρυθμό πούλμαν απο την Ειδομένη χωρίς καμία ενημέρωση προς τις δημοτικές αρχές και τους εθελοντές, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο κέντρο φιλοξενίας. 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε