Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

“Είμαι νηστικός ένα μήνα, πως θα πληρώσω το νέο χαράτσι;”

15.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις με κομμένο ρεύμα. Ρεκόρ ληξιπρόθεσμων οφειλών στη ΔΕΗ. Αδυναμία να πληρώσουν το νέο χαράτσι δηλώνουν στο Νewsit οι καταναλωτές.

Με το ρεύμα να είναι κομμένο σε 15.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις και με περισσότερες από 200.000 ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ, αναρωτιέται κανείς πως είναι δυνατόν να προχωρήσει το θέμα της είσπραξης του νέου φόρου στα ακίνητα. Η πραγματική αγορά στενάζει, οι απλήρωτοι λογαριασμοί σε καταστηματα και επιχειρήσεις στοιβάζονται σε ντάνες ενώ οι μέχρι χθες συνεπείς νοικοκυραίοι έχουν ανεξόφλητους λογαριασμούς μηνών.
Το Νewsti έκανε ρεπορτάζ στο κεντρικό υποκατάστημα της ΔΕΗ στον Πειραιά και αυτο που όλοι πια οι καταναλωτές λένε είναι πως δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν τους λογαριασμούς, θα πληρώσουν το χαράτσι;

Στο κεντρικό υποκατάστημα της ΔΕΗ στον Πειραιά κάθε μέρα καταναλωτές πηγαίνουν με ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς

Συγλονίζει η ιστορία του κυρίου Βαγγέλη που καταγγέλει στο Νewsit πως είναι ένα μήνα νηστικός. Όπως χαρακτηριστικά είπε “αυτή η κυβέρνηση θα μας παρει και το σώβρακο. Δεν μπορώ να πληρώσω τον νέο φόρο, εδώ δεν έχω να φάω”.

‘Οπως δήλωσε στο Νewsit o ιδιωτικός υπάλληλος Νίκος Γεωργίου “οι δυσκολίες μας είναι τεράστιες και δεν μπορούμε να τακτοποιησουμε τις οφειλές μας. Το συγκεκριμένο χαράτσι είναι ενα δυσβάσταχτο κόστος προσωπικά για εμένα. Συγγενείς και φίλοι αδυνατούν να πλήρωσουν μεχρι και τον λογαριασμό και προχωρούν σε διακανονισμο”.

Στην ουρά για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων λογαρισμών

Ο κύριος Βασίλης Καραγιάννης μας είπε “όσοι μας κυβερνάνε μας έχουν κατακρεουργήσει. Δεν μπορουμε να πληρώνουμε άλλο. Υπάρχει κόσμος που πεινάει που ζει με δανεικά. Ο νεος φορος είναι extra έξοδο για την οικογένεια μου αλλά το θέμα είναι αν θα πιασουν τόπο οι θυσίες μας. Κάθε φορα μας λένε πάμε για χρεοκοπία και τελικά αμφιβάλλω αν αυτά που θα μας πάρουν τώρα θα πάνε εκεί που πρέπει ώστε να δούμε άσπρη μέρα”.



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ – ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε 20 κατηγορίες θα χωριστούν τα ακίνητα – Το νέο σενάριο για το χαράτσι μέσω ΔΕΗ

Τώρα “διευκρινίζουν” ότι δεν θα πληρώσουν το χαράτσι για τα ακίνητα οι ενοικιαστές

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: “Δεν θα εισπράξουμε το χαράτσι!”

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε