Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Είπαν το τελευταίο “αντίο” στον 15χρονο Αφγανό

Μέλη της αφγανικής κοινότητας στο Κοιμητήριο Καισαριανής....ΦΩΤΟ NEWSIT
Μέλη της αφγανικής κοινότητας στο Κοιμητήριο Καισαριανής....ΦΩΤΟ NEWSIT

Με δάκρυα και πόνο αποχαιρέτησαν οι γονείς και οι φίλοι του 15χρονου Αφγανού που σκοτώθηκε στην έκρηξη βόμβας στα Πατήσια….

Η τελετή έγινε στο Κοιμητήριο Καισιαρανής. Γονείς, μέλη της αφγανικής κοινότητα, φίλοι και συμμαθητές του 15χρονου  Χαμιντουλά Νατζαφί ήταν εκεί. 

ΩΡΑ 11:10 Οι γονείς φεύγουν από το Κοιμητήριο. Το άψυχο κορμάκι του Χαμιντουλά θα ταξιδέψει στο Αφγανιστάν για να ταφεί.

ΩΡΑ 10:55 Οι γονείς του αδικοχαμένου αφγανού μπροστά στο φέρετρο του.

ΩΡΑ 10:50 Φτάνουν κι άλλα παιδάκια στο Κοιμητήριο.

ΩΡΑ 10:35 Παιδάκια και μικροί φίλοι του 15χρονου Χαμιντουλά έχοντας την φωτογραφία του κολημένη στο πέτο.

ΩΡΑ 10:35 Οι γονείς του άτυχου 15χρονου δεν μπορούν να το πιστέψουν. Η μάνα σπαράζει από τον πόνο. Το αγοράκι της "έφυγε" ενώ το μικρό κοριτσάκι της παλεύει να μην χάσει το φως της

ΩΡΑ 10:15 Φτάνει στην τελετή ο υφ.Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας

ΩΡΑ 10:00 Μέλη της αφγανικής κοινότητας έφτασαν στο Κοιμητήριο Καισαριανής  

Η τελετή έγινε στο Κοιμητήριο Καισαριανής στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως και στη συνέχεια η σορός του αγοριού, με έξοδα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, θα μεταφερθεί στην πατρίδα του, όπου και θα ταφεί, σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας. 

Στις 09:50 έφτασαν στο Κοιμητήριο ο πατέρας και η μητέρα του άτυχου 15χρονου.  

Στη τελετή βρίσκεται και ο  υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρος Βούγιας που έφτασε στις 10:15

Μιλώντας ο πατέρα του άτυχου 15χρονου είπε ότι η τρομοκρατία δεν ξεχωρίζει εθνικότητα, χρώμα ή θρησκεία. “Ο θάνατος του γιου μου ας γίνει η αρχή για να σταματήσει αυτό ο κυκλός βίας της τρομοκρατίας”, είπε αποχαιρετώντας τον γιο του.

 
Σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας της μικρής Φρεστάν, που τραυματίστηκε στην ίδια έκρηξη.
 
Οι θεράποντες ιατροί στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς», εκτιμούν ότι ίσως την επόμενη εβδομάδα γίνει εφικτό η 11χρονη να υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση προκειμένου να καταβληθεί προσπάθεια αποκατάστασης της όρασής της στο αριστερό μάτι.
 
  

Το Διαδίκτυο κινητοποιεί και τον ανθρωπισμό
Προβολή ταινίας στη μνήμη του 15χρονου Αφγανού θα γίνει σήμερα. H κινητοποίηση έγινε μέσα από το facebook. «Ο θυμός, αλλά και η ντροπή μας, για αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, κατέληξε στην απόφασή μας να ζητήσουμε μια έμπρακτη συγγνώμη σαν Έλληνες πολίτες από τους ανθρώπους που η ελπίδα τους για μια καλύτερη ζωή έγινε θάνατος, αναπηρία και απώλεια» αναφέρει η ομάδα των ανθρώπων που μέσα από το Διαδίκτυο κινητοποιήθηκαν για τον θάνατο του αθώου Αφγανού στα Πατήσια. 

Στη μνήμη ενός ακόμη παιδιού που χάθηκε είναι αφιερωμένη η σημερινή, τριπλή προβολή (18.30, 20.30 και 22.30) της ταινίας του Μπαρμάκ Ακράμ «Το μωρό της Καμπούλ» («Κabuli kid»), μια εκδήλωση που έχει κύριο στόχο να αναδείξει έμπρακτα αξίες όπως αυτές της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης.

 
Με είσοδο ελεύθερη, λοιπόν, «όλοι όσοι συμπονούν εκείνους που γίνονται ξαφνικά αποτροπιαστικές πρωτοσέλιδες ειδήσεις» καλούνται να δώσουν το «παρών» σήμερα στον κινηματογράφο «Φιλίπ» (Θάσου 11, τηλ. 210 -8612.476). Επίσης, όποιος επιθυμεί, θα μπορεί να συνεισφέρει για τη συγκέντρωση ενός ποσού που θα διατεθεί στη μητέρα των δύο παιδιών, την κυρία Ζάχρα Νατζαφί.
 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε