Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Είπαν το τελευταίο αντίο στον Δημήτρη Χριστούλα

Είπαν το τελευταίο αντίο στον Δημήτρη Χριστούλα

Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον 77χρονο συνταξιούχο φαρμακοποιό που έβαλε τέλος στη ζωή του.

Συγγενείς και φίλοι αλλά, μέλη του “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ” αλλά και και πολίτες που ούτε καν τον γνώριζαν βρέθηκαν στο Πρώτο Νεκροταφείο για να αποχαιρετήσουν τον άνθρωπο που με την πράξη του έστειλε το δικό του μήνυμα για την κρίση σε όλους τους πολιτικούς και αφύπνισε πολίτες.

Η κηδεία του ήταν πολιτική και έγινε σε φορτισμένο κλίμα. Η σορός του θα μεταφερθεί στην Βουλγαρία όπου θα αποτεφρωθεί, μετά απο δική του επιθυμία.

Το φέρετρο με τη σορό του τοποθετήθηκε σε βάθρο, μπροστά στην είσοδο του νεκροταφείου.

Στον επικήδειο που διάβασε η κόρη του επισήμανε ότι η πράξη του πατέρα της είναι βαθιά πολιτική.

Επίσης, διαβάστηκε και μήνυμα που έστειλε ο Μίκης Θεοδωράκης στο οποίο υπογράμμιζε «την πολιτική διαθήκη» που αφήνει ο Δημήτρης Χριστούλας, επιλέγοντας να δώσει τέλος στη ζωή του στην πλατεία Συντάγματος.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στην κηδεία παραβρέθηκαν η Σοφία Σακοράφα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο Αλέκος Αλαβάνος,ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κ. Λουράντος και ο τραγουδοποιός Μίλτος Πασχαλίδης που μετά το τέλος των επικήδειων είπε το τραγούδι του Μάνου Ελευθερίου και του Μίκη Θεοδωράκη, «ποιος τη ζωή μου», αγκαλιά με την κόρη του εκλειπόντος, Έμμυ.

Συγκλονιστική είναι άλλωστε η επιστολή της κόρης του Δημήτρη Χριστούλα στην οποία λέει πως ο πατέρας της ήταν πάντα ένας ανιδιοτελής οραματιστής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Λευτέρης Σουχαϊμπ

Διαβάστε
Στις 14.00 το τελευταίο αντίο στον Δημήτρη Χριστούλα

Αμαύρωσαν με τα επεισόδια τον τόπο της τραγωδίας – Τραυματίστηκε γυναίκα δημοσιογράφος Τόπος προσκυνήματος το σημείο που αυτοκτόνησε ο 77χρονος – “Προτίμησα ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια”

“Εγώ αυτό δε το λέω ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ”

“Το ματωμένο μνημείο του Αγνώστου Πολίτη” – ΦΩΤΟ και VIDEO

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε