Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Είπε στους Βορειοηπειρώτες να δηλώσουν Έλληνες και θέλουν να τον διώξουν απ’ την Αλβανία

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

“Persona non grata” ζήτησε να κηρυχθεί για την Αλβανία ο Έλληνας Πρόξενος στην Κορυτσά ο Αλβανός πρώην Υπουργός Άμυνας

Ενόψει της απογραφής στην Αλβανία και εν μέσω τεταμένης κατάστασης, αλλά και των συνεχόμενων πιέσεων προς το ελληνικό στοιχείο της Βορείου Ηπείρου ο Πρόξενος Θεόδωρος Οικονόμου είπε στους Βορειοηπειρώτες να μην φοβηθούν να δηλώσουν την ελληνική τους καταγωγή.

Στη γιορτή για τα 20χρονα της οργάνωσης Ομόνοια πολλοί ήταν εκείνοι που έθεσαν στον Έλληνα Πρόξενο εκ νέου το κλίμα τρομοκρατίας που επικρατεί πολλές φορές εναντίον του ελληνικού στοιχείου και του εξέφρασαν το φόβο τους ότι πολλοί θα είναι εκείνοι που θα υποκύψουν και δεν θα δηλώσουν την ελληνικότητά τους.

Ο κ. Οικονόμου χρησιμοποίησε για να τους πείσει ένα πολύ απλό και πολύ συγκινητικό παράδειγμα. Είπε: “πηγαίνετε στα νεκροταφεία, στους τάφους των παππούδων σας. Δείτε το όνομα και σε ποια γλώσσα είναι γραμμένο. Μετά πάρτε την απόφασή σας.”

Υπάρχουν Έλληνες στην Κορυτσά, είπε ο Πρόξενος και δεν πρέπει να τρομάζουν ότι τους ζητείτε να το δηλώσουν στην απογραφή.

Από τη στιγμή εκείνη ο κ. Οικονόμου έγινε “κόκκινο πανί” για κάποιους Αλβανούς. Το υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε άμεσα τον Έλληνα Πρέσβη και ζήτησε εξηγήσεις, ενώ ο πρώην υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης Μπερίσα, Γκασμέντ Οκέτα ζήτησε από το βήμα της Βουλής να κηρυχθεί ανεπιθύμητος ο κ. Οικονόμου και ουσιαστικά να εκδιωχθεί από την Αλβανία, μακρυά απ’ την Κορυτσά και τη Βόρειο Ήπειρο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε