Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Εισαγγελέας για καθυστερήσεις στις εισπράξεις προστίμων από αυθαίρετα

Εισαγγελέας για καθυστερήσεις στις εισπράξεις προστίμων από αυθαίρετα

Αναμένονται επίσης τα αποτελέσματα της έρευνας για τις φορολογικές παραβάσεις γιατρών, επιχειρηματιών και ελεύθερων επαγγελματιών.

Στο στόχαστρο του Εισαγγελέα τίθενται υπηρεσίες της Πολεοδομιας, για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στη διαδικασία είσπραξης προστίμων για αυθαίρετα κτίσματα.

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Παρασκευάς Αδάμης, αρμόδιος για οικονομικά εγκλήματα, διενεργεί ήδη προκαταρκτική εξέταση για εκτεταμένα φαινόμενα καθυστέρησης διαβίβασης, από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Πολεδομίας, προς τις ΔΟΥ, βεβαιωμένων παραβάσεων για αυθαίρετα. 

Ο Εισαγγελέας ερευνά την υπόθεση, ώστε να εξακριβώσει αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες υπαλλήλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών που έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια μεγάλων χρηματικών ποσών από τη μη είσπραξη προστίμων.

Παράλληλα, ο κ. Αδάμης αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας του ΣΔΟΕ για 88 περιπτώσεις φορολογικών παραβάσεων ιδιωτών γιατρών, επιχειρηματιών και ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και για περίπου 40 περιπτώσεις έκδοσης ή αποδοχής εικονικών τιμολογίων σε βαθμό κακουργήματος ή πλημμελήματος (αναλόγως του αν τα ποσά είναι άνω, ή κάτω, των 150.000 ευρώ). Ελεγχόμενοι από τη Δικαιοσύνη για εικονικά τιμολόγια είναι 7 εταιρίες και περίπου 30 ιδιώτες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε