Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Εισαγγελέας για τις φωτιές, “δε φταίμε” λέει η ΔΕΗ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το ενδεχόμενο η πλημμελής συντήρηση των πυλώνων της ΔΕΗ να ευθύνεται για τις φωτιές που κατέκαψαν τη βορειοανατολική Αττική προκαλεί την αντίδραση της εταιρίας.

Η ΔΕΗ αρνείται πως οι πυρκαγιές στον Βαρνάβα και στο Μικροχώρι Καπανδριτίου, οφείλονται σε πλημμελή συντήρηση του δικτύου της.

Στελέχη της επιχείρησης δήλωσαν ότι η επιχείρηση «εκτελεί όλους τους προβλεπόμενους συστηματικούς ελέγχους, κλαδέματα και αποψιλώσεις που προβλέπονται στο πλαίσιο της πρόληψης πυρκαγιών» και πρόσθεσαν:

– Από όλα τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΔΕΗ, δεν προκύπτει από πουθενά οιαδήποτε ευθύνη της. Αντίθετα η επιχείρηση έχει πληγεί από τις πυρκαγιές καθώς έχει υποστεί ζημιές το δίκτυο (καμένοι στύλοι, γραμμές).

– Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές η ΔΕΗ σε συνεργασία και μετά από εντολή της Πυροσβεστικής προχώρησε σε διακοπή ηλεκτροδότησης των περιοχών που κινδύνευαν.

– Η ΔΕΗ συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές και θα προσκομίσει όσα στοιχεία της ζητηθούν προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια των πυρκαγιών.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτρης Γκύζης διέταξε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, ώστε να αποσαφηνιστεί εάν οι πυρκαγιές οφείλονται ή όχι σε πλημμελή συντήρηση του δικτύου της ΔΕΗ.

Διαβάστε επίσης
Αναδασωτέες οι περιοχές που κάηκαν το Σάββατο – Στον Εισαγγελέα δύο άτομα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε