Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Εισαγγελική έρευνα για το θάνατο δύο παιδιών που δεν υποβλήθηκαν σε εγχείρηση καρδιάς

Εισαγγελική έρευνα για το θάνατο δύο παιδιών που δεν υποβλήθηκαν σε εγχείρηση καρδιάς

Μετά από δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας για το λουκέτο στην καρδιοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία” ο εισαγγελέας διέταξε να διενεργηθεί έρευνα.

Τη διενέργεια έρευνας διέταξε ο εισαγγελέας με αφορμή δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν καταγγελίες πως δύο παιδάκια έχασαν τη ζωή τους καθώς η καρδιοχειρουργική κλινική στο “Αγία Σοφία” έχει κλείσει και δεν κατέστη δυνατό να χειρουργηθούν στο Ωνάσειο.

Η εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αυτεπάγγελτες αξιόποινες πράξεις.

Οπως ανέφερε το δημοσίευμα, σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες “Η Αγία Σοφία” Χρυσάνθη Κοκολάκη, “υπάρχουν παιδιά που έχασαν τη ζωή τους επειδή δεν πρόλαβαν και δεν χειρουργήθηκαν από το Ωνάσειο. Ειδικά για ένα παιδί ανασφάλιστο αλβανικής καταγωγής η καθυστέρηση έφθασε τον έναν χρόνο, από τον Μάιο του 2011 μέχρι τον Ιούνιο του 2012. Οι καθυστερήσεις φυσικά οφείλονται και στο γεγονός ότι ήταν ανασφάλιστο”.

Μια άλλη ιστορία φαίνεται ότι κόστισε τη ζωή ενός βρέφους καθώς οι αρμόδιοι του Ωνασείου, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος των Γονέων, αδιαφόρησαν και αρνήθηκαν ακόμη και να έρθει ειδικός από το εξωτερικό παρ’ ότι υπήρχε και η έγγραφη διαβεβαίωσή του ότι μπορούσε να ταξιδέψει στην Ελλάδα και να πραγματοποιήσει δωρεάν την επέμβαση για την οποία δεν υπήρχε εμπειρία στη χώρα μας.

Διαβάστε

Το “λουκέτο” στην καρδιοχειρουργική κλινική του Αγία Σοφία στοίχισε τη ζωή σε μικρά παιδιά

Αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία λόγω αιθαλομίχλης! Τι μέτρα θα ληφθούν

Ποιος μήνας του χρόνου, εξαντλεί περισσότερο τον οργανισμό μας

Έρχονται νέες μειώσεις στις τιμές φαρμάκων! Πόσο θα κοστίζουν

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε