Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Εισαγγελική έρευνα για τους συνταξιούχους που δεν απογράφηκαν

Εισαγγελική έρευνα για τους συνταξιούχους που δεν απογράφηκαν

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες διαβίβασε στους διευθύνοντες τις κατά τόπους Εισαγγελίες Εφετών της χώρας την υπόθεση με την ύποπτη λίστα των 1.040 συνταξιούχων του ΟΓΑ, οι οποίοι δεν είχαν απογραφεί στις Τράπεζες από τις οποίες ελάμβαναν τις συντάξεις τους.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός στο έγγραφό του προς τους συναδέλφους του αναφέρει ότι τους διαβιβάζει την κατάσταση (λίστα) του ΟΓΑ στην οποία αναφέρονται οι «ύποπτες» συνταξιοδοτήσεις, επειδή οι δικαιούχοι δεν προσήλθαν να απογραφούν.

Ο Τέντες ζητά να ερευνηθούν τα στοιχεία που αναφέρονται στη λίστα και εφόσον διαπιστωθεί ότι οι δικαιούχοι συντάξεως είναι ανύπαρκτα πρόσωπα, να αναζητηθούν τόσο εκείνοι που χορήγησαν τη σύνταξη όσο και αυτοί που τις εισέπρατταν.

Επισημαίνει, ακόμη, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ότι σε περίπτωση που οι δικαιούχοι του Οργανισμού έχουν αποβιώσει, πρέπει να αναζητηθούν εκείνοι που υπέκρυπταν το θάνατο και συνέχισαν να εισπράττουν τις συντάξεις. Επίσης, ο Τέντες ζητάει οι σχετικές δικογραφίες να περαιωθούν το ταχύτερο δυνατό.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν από ένα έτος περίπου η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου είχε ζητήσει τα συμπληρωματικά αυτά στοιχεία (όπως είναι τόπος διαμονής, επεξηγήσεις, κ.τ.λ.), τα οποία όμως της διαβιβάστηκαν με καθυστέρηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λήγει οριστικά στις 30 Σεπτεμβρίου η προθεσμία απογραφής συνταξιούχων

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε