Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Εισαγγελική έρευνα για υποβρύχια καλώδια μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας

Εισαγγελική έρευνα για υποβρύχια καλώδια μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 13.11.2012 | 19:10
Πρώτη δημοσίευση: 13.11.2012 | 19:09

Τη διαφάνεια του διαγωνισμού που έγινε για τη διασύνδεση των Κυκλάδων με υποβρύχια καλώδια για τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας θα ερευνήσει η Εισαγγελία.

Η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον διαγωνισμό διατάχθηκε, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» που αναφέρεται σε αποκλεισμό ελληνικής εταιρίας και επιλογή «ξένου καρτέλ» για το έργο.

Η υπόθεση αφορά το διαγωνισμό για τη διασύνδεση των Κυκλάδων με υποβρύχια καλώδια, ο οποίος διεξήχθη από τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) και ο οποίος, σύμφωνα με το δημοσίευμα με τίτλο «δόθηκε έργο 400 εκατ. ευρώ σε ξένο καρτέλ αποκλείοντας τους Έλληνες», ήταν αδιαφανής.

Ο ΑΔΜΗΕ, σύμφωνα με την εφημερίδα, απέκλεισε την εταιρία Ελληνικά Καλώδια και ετοιμάζεται να αναθέσει το έργο στην κοινοπραξία Siemens-Prysmian-Nexans. Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά σε μια σειρά από παρατυπίες της ξένης κοινοπραξίας αλλά και στην απόφαση του ΑΔΜΗΕ να απορρίψει την ελληνική εταιρία, η οποία προσέφυγε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο ΣτΕ.

Για την υπόθεση του διαγωνισμού, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η ΓΣΕΕ ζήτησε την παρέμβαση της κυβέρνησης επισημαίνοντας ότι η Siemens αντιμετωπίζεται σκανδαλωδώς. Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει ο εισαγγελέας κ. Τζώνης.

Διαβάστε

Έρευνα για τα ελικόπτερα Apache και την αγορά τους επί Γ. Παπαντωνίου


   Διαδώστε αυτό το άρθρο