Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΣΚΑΡ 2017· ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ Λίγα Σύννεφα 6 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Εισαγγελική έρευνα για υποβρύχια καλώδια μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας

Εισαγγελική έρευνα για υποβρύχια καλώδια μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 13.11.2012 | 19:10
Πρώτη δημοσίευση: 13.11.2012 | 19:09

Τη διαφάνεια του διαγωνισμού που έγινε για τη διασύνδεση των Κυκλάδων με υποβρύχια καλώδια για τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας θα ερευνήσει η Εισαγγελία.

Η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον διαγωνισμό διατάχθηκε, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» που αναφέρεται σε αποκλεισμό ελληνικής εταιρίας και επιλογή «ξένου καρτέλ» για το έργο.

Η υπόθεση αφορά το διαγωνισμό για τη διασύνδεση των Κυκλάδων με υποβρύχια καλώδια, ο οποίος διεξήχθη από τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) και ο οποίος, σύμφωνα με το δημοσίευμα με τίτλο «δόθηκε έργο 400 εκατ. ευρώ σε ξένο καρτέλ αποκλείοντας τους Έλληνες», ήταν αδιαφανής.

Ο ΑΔΜΗΕ, σύμφωνα με την εφημερίδα, απέκλεισε την εταιρία Ελληνικά Καλώδια και ετοιμάζεται να αναθέσει το έργο στην κοινοπραξία Siemens-Prysmian-Nexans. Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά σε μια σειρά από παρατυπίες της ξένης κοινοπραξίας αλλά και στην απόφαση του ΑΔΜΗΕ να απορρίψει την ελληνική εταιρία, η οποία προσέφυγε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο ΣτΕ.

Για την υπόθεση του διαγωνισμού, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η ΓΣΕΕ ζήτησε την παρέμβαση της κυβέρνησης επισημαίνοντας ότι η Siemens αντιμετωπίζεται σκανδαλωδώς. Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει ο εισαγγελέας κ. Τζώνης.

Διαβάστε

Έρευνα για τα ελικόπτερα Apache και την αγορά τους επί Γ. Παπαντωνίου


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook