Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Εισαγγελική παρέμβαση για τα γεγονότα στο Αριστοτέλειο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσαν τα όσα έγιναν στο ΑΠΘ και οδήγησαν τελικά στην αναβολή των προγραμματισμένων για σήμερα εκλογών, για την ανάδειξη εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Ιδρύματος.

Η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών, Άννα Καραμόσχογλου, παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της παράνομης βίας και της διατάραξης υπηρεσιακής ειρήνης. Είχε προηγηθεί σχετική εντολή από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελο Μπακέλα. Η έρευνα ανατέθηκε στην Αστυνομία…

Η μετάθεση των αρχαιρεσιών για την προσεχή Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου, αποφασίστηκε το πρωί από την Οργανωτική Επιτροπή των εκλογών.

Νωρίτερα φοιτητές, μέλη ΔΕΠ και διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου συγκεντρώθηκαν μπροστά στο κτίριο της Νομικής Σχολής, μπλοκάροντας την εκλογική διαδικασία που επρόκειτο να ξεκινήσει στις 9 το πρωί.

ΦΩΤΟ EUTOKINISSI

Ήδη από χθες το βράδυ φοιτητές είχαν καταλάβει το κτίριο της Νομικής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εκλογές.

“Καζάνι” που βράζει και τα πανεπιστήμια Θεσσαλίας, Πελοποννήσου και Ιωαννίνων όπου και εκεί αναβλήθηκαν οι εκλογές που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα.

Διαβάστε ακόμα:

Θεσσαλονίκη: Εισβολή φοιτητών και διακοπή συνεδρίασης στο ΑΠΘ!

Τελεσίγραφο Διαμαντοπούλου για τις καταλήψεις στα ΑΕΙ: “Ο νόμος θα εφαρμοστεί!”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε