Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Εισαγγελική παρέμβαση για την εταιρεία του Καλούση ζητά ο ΔΣΑ

Εισαγγελική παρέμβαση για την εταιρεία του Καλούση ζητά ο ΔΣΑ

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ Γ. Αδαμόπουλος ζητάει την άμεση εισαγγελική παρέμβαση για τη δικηγορική εταιρεία που ίδρυσε ο εμπλεκόμενος στο παραδικαστικό κύκλωμα, Ε. Καλούσης που αποφυλακίστηκε πρόσφατα.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννης Αδαμόπουλος ζητάει την άμεση εισαγγελική παρέμβαση, προκειμένου να παύσει η λειτουργία της νομικής εταιρείας που έχει ιδρύσει ο αποπεμφθείς από το δικαστικό σώμα, πρώην δικαστικός λειτουργός Ευάγγελος Καλούσης, ο οποίος είχε εμπλακεί στο παραδικαστικό κύκλωμα και τον περασμένο Φεβρουάριο αποφυλακίστηκε.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών «με ιδιαίτερη έκπληξη, έγινε τις τελευταίες ημέρες μάρτυρας της έναρξης λειτουργίας συγκεκριμένης ιστοσελίδας προβολής μιας «νομικής εταιρείας εμπορικού χαρακτήρα», όπως επί λέξει αναφέρεται στην εισαγωγή της, με την επωνυμία «Kaloussis & Partners» και έδρα την Αθήνα, επί της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας αρ. 131, μιας εταιρίας συμφερόντων αποπεμφθέντος από το δικαστικό σώμα πρώην δικαστικού λειτουργού, κατόπιν ομόφωνης απόφασης της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου της 16.6.2005, λόγω προηγηθείσας καταδίκης αυτού για πλήθος αδικημάτων σχετικών με τη μέχρι τότε άσκηση των καθηκόντων του».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καλούσης ήταν από τους πρωταγωνιστές του παραδικαστικού κυκλώματος που έδρασε την περασμένη δεκαετία μέσα στην ελληνική Δικαιοσύνη. Αρχικά είχε καταδικαστεί το 2008 σε κάθειρξη 20 ετών που στην πορεία μετατράπηκε σε κάθειρξη 12 ετών, ενώ αποφυλακίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής του.

Στην επίμαχη ιστοσελίδα, η οποία εμφανίζεται και στην αγγλική και στη ρωσική γλώσσα, αναφέρει ο κ. Καλούσης, μεταξύ των άλλων, ότι «η μακρόχρονη προηγούμενη δικαστική εμπειρία και νομική παρουσία του ιδρυτή και διευθυντή της Ευάγγελου Α. Καλούση και η επιστημονική εξειδίκευση και δικαστική εμπειρία των τακτικών συνεργατών της, όλων δικηγόρων και έγκριτων νομικών, καθώς και τεχνικών συμβούλων άλλων κλάδων, συνδυασμένες με την σε βάθος γνώση του αντικειμένου, εξασφαλίζουν την απόλυτη νομική προστασία του ενδιαφερομένου και -γιατί σε τελευταία ανάλυση αυτό είναι που “μετράει”- την αποτελεσματική και επιτυχή έκβαση του νομικού του προβλήματος».

Ο κ. Αδαμόπουλος υπογραμμίζει ότι «η ίδρυση, λειτουργία και προβολή της εν λόγω εταιρίας από πρόσωπο στερούμενο της ιδιότητας του δικηγόρου, αποτελεί αντιποίηση του δικηγορικού λειτουργήματος, δηλαδή ενέργεια παράνομη, καθώς οι περιγραφόμενες στην εν λόγω ιστοσελίδα υπηρεσίες προσιδιάζουν μόνο στο δικηγορικό λειτούργημα».

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, συνεχίζει ο πρόεδρος του ΔΣΑ, «η επιμέλεια των υποθέσεων των πολιτών όχι μόνον ενώπιον των δικαστηρίων αλλά και ενώπιον των διοικητικών αρχών, αποτελεί έργο που ανήκει αποκλειστικά στους δικηγόρους, δεδομένου ότι αυτοί -λόγω της ειδικής επιστημονικής και επαγγελματικής τους κατάρτισης- είναι ικανοί και κατάλληλοι προς πληρέστερη κατανόηση και ευστοχότερη διεξαγωγή των υποθέσεων ενώπιον των προαναφερθεισών αρχών».

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών υπογραμμίζει ότι «θα προβεί άμεσα στην άσκηση κάθε προβλεπόμενου ένδικου βοηθήματος κατά της επίμαχης παράνομης ενέργειας και των υπαιτίων αυτής» και «θα ζητήσει την άσκηση ποινικών διώξεων και την αποκατάσταση της βλάβης που υπέστη από τη διάπραξη αυτών».

Παράλληλα, ζητάει ο κ. Αδαμόπουλος, «να κινηθούν επειγόντως από τους αρμόδιους εισαγγελικούς λειτουργούς όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες προκειμένου να παύσει στο μέλλον η διάπραξη ανάλογων αδικημάτων, να τερματιστεί η λειτουργία όχι μόνον της εν λόγω ιστοσελίδας, αλλά και της ίδιας της ως άνω «νομικής εταιρείας» και να λάβει τέλος η παραπλάνηση των πολιτών και η θέση υπό διακινδύνευση του δικαιώματός τους για αποτελεσματική προσφυγή στη Δικαιοσύνη και ικανοποίηση των συμφερόντων τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παραδικαστικό: Την Παρασκευή θα συνεχιστεί η δίκη για Καλούση και Μπουρμπούλια

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε