Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Εισαγγελική παρέμβαση για το μπλακ ουτ στα ραντάρ του Ελ. Βενιζέλος

Εισαγγελική παρέμβαση για το μπλακ ουτ στα ραντάρ του Ελ. Βενιζέλος

Την νύχτα της Τετάρτης έγινε διακοπή της ηλεκτροδότησης η οποία έθεσε εκτός λειτουργία τα ραντάρ του αεροδρομίου με αποτέλεσμα να μην γίνεται καμία πτήση στο FIR Αθηνών.

Μέχρι να τεθεί σε λειτουργία το εφεδρικό σύστημα ηλεκτροδότησης, οι υπηρεσίες του αεροδρομίου δεν γνώριζαν τι συμβαίνει στον εθνικό εναέριο χώρο. Μάλιστα, εκείνη την ώρα ήταν σε εξέλιξη τουλάχιστον 150 πτήσεις που διέσχιζαν το FIR Αθηνών.

Το σύστημα των ραντάρ επανήλθε σταδιακά μετά από περίπου τέσσερις ώρες με πολλές καθυστερήσεις, που σε ορισμένες περιπτώσεις έφταναν και τις 3 ώρες, στις πτήσεις της επόμενης μέρας και την ταλαιπωρία για δεκάδες επιβάτες.

Μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής το πρόβλημα δεν είχε αποκατασταθεί πλήρως. Έτσι, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου έδωσε εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τέθηκε σε κίνδυνο η ασφάλεια των πτήσεων και ποιοι ήταν οι υπεύθυνοι.

Νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών κ. Αρ. Μπουρδάρας, είχε ζήτησε με επιστολή του από την κ. Ράικου να διερευνήσει την υπόθεση.

Την εισαγγελική έρευνα ανέλαβε ο εισαγγελέας κ. Χαρ. Λακαφόση, ενώ παράλληλα το υπουργείο Υποδομών διέταξε τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης.

Διαβάστε επίσης:

Χάος στο Ελ. Βενιζέλος – Απέραντη ταλαιπωρία από τις καθυστερήσεις πτήσεων

«Κατακόκκινος» ο πίνακας αφίξεων στο «Ελ. Βενιζέλος»

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε