Κυριακή, 5 Μαΐ
17oC Αθήνα

Εισαγγελικός έλεγχος στις κρατικές επιχορηγήσεις που πήραν οι αγροτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις

Εισαγγελικός έλεγχος στις κρατικές επιχορηγήσεις που πήραν οι αγροτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις

Τις επιχορηγήσεις ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ που έλαβαν για το διάστημα 2007-2011 συνδικαλιστικές οργανώσεις των αγροτών έθεσε υπό διερεύνηση o οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.

Ο κ Πεπόνης, μετά από σχετικό έγγραφο που του απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος, ζητά να μελετηθεί η νομιμότητα των ποσών που έλαβαν η ΠΑΣΕΓΕΣ, η ΓΕΣΑΣΕ και η ΣΥΔΑΣΕ ως επιχορηγήσεις από το κράτος σε συνδυασμό με το αν διενεργούνταν ή όχι όλα αυτά τα χρόνια απολογιστικοί και διαχειριστικοί έλεγχοι .

Η εντολή για την διενέργεια του ελέγχου ανατέθηκε από τον εισαγγελέα στην Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης καθώς τα ποσά αυτά προέρχονται από τον ΕΛΓΑ.

Ο υπουργός σε ανακοίνωσή του για το θέμα, επισημαίνει την ανάγκη να μην υπάρχει καμία σκιά στην διαχείριση δημόσιου χρήματος ενώ αναφέρει ότι αν και οι επιχορηγήσεις έχουν καταβληθεί με σχετικές αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων, δεν έχει γίνει στις οργανώσεις αυτές απολογιστικός και διαχειριστικός έλεγχος. Επισημαίνει επίσης ότι χρήζει τροποποίησης ο νόμος για τους συνεταιρισμούς και επιβάλλεται η κατάργηση της «παράλογης οικονομικής ενίσχυσης στον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε