Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 26 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Εισαγγελικός έλεγχος στις κρατικές επιχορηγήσεις που πήραν οι αγροτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις

Εισαγγελικός έλεγχος στις κρατικές επιχορηγήσεις που πήραν οι αγροτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.09.2012 | 20:11
Πρώτη δημοσίευση: 27.09.2012 | 20:10

Τις επιχορηγήσεις ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ που έλαβαν για το διάστημα 2007-2011 συνδικαλιστικές οργανώσεις των αγροτών έθεσε υπό διερεύνηση o οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.

Ο κ Πεπόνης, μετά από σχετικό έγγραφο που του απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος, ζητά να μελετηθεί η νομιμότητα των ποσών που έλαβαν η ΠΑΣΕΓΕΣ, η ΓΕΣΑΣΕ και η ΣΥΔΑΣΕ ως επιχορηγήσεις από το κράτος σε συνδυασμό με το αν διενεργούνταν ή όχι όλα αυτά τα χρόνια απολογιστικοί και διαχειριστικοί έλεγχοι .

Η εντολή για την διενέργεια του ελέγχου ανατέθηκε από τον εισαγγελέα στην Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης καθώς τα ποσά αυτά προέρχονται από τον ΕΛΓΑ.

Ο υπουργός σε ανακοίνωσή του για το θέμα, επισημαίνει την ανάγκη να μην υπάρχει καμία σκιά στην διαχείριση δημόσιου χρήματος ενώ αναφέρει ότι αν και οι επιχορηγήσεις έχουν καταβληθεί με σχετικές αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων, δεν έχει γίνει στις οργανώσεις αυτές απολογιστικός και διαχειριστικός έλεγχος. Επισημαίνει επίσης ότι χρήζει τροποποίησης ο νόμος για τους συνεταιρισμούς και επιβάλλεται η κατάργηση της «παράλογης οικονομικής ενίσχυσης στον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό».


   Διαδώστε αυτό το άρθρο