Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 7 Αθήνα Αναλυτικά

Εισαγωγές σε σχολές και όχι σε τμήματα φέρνουν οι αλλαγές στην Παιδεία

Εισαγωγές σε σχολές και όχι σε τμήματα φέρνουν οι αλλαγές στην Παιδεία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 02.02.2011 | 19:20
Πρώτη δημοσίευση: 02.02.2011 | 19:05

Όλοι οι συμμετέχοντες στο Συμβούλιο συμφώνησαν κατ΄αρχήν στην πρόταση για εισαγωγή στη Σχολή και όχι στο τμήμα, όπως είναι σήμερα.

Το θέμα της εισαγωγής των υποψηφίων σε σχολές και όχι σε τμήματα, όπως σχεδιάζει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, που προτίθεται να αλλάξει το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων από το ακαδημαϊκό έτος 2013-14, εξέτασε, μεταξύ άλλων, το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας (ΕΣΥΠ), που συνεδρίασε σήμερα.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Αλ. Λυκουριώτης, αναφέρθηκε και στη διαδικασία των εξετάσεων εισαγωγής λέγοντας ότι πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια, ώστε να εξασφαλισθεί το αδιάβλητο των εξετάσεων, όπως άλλωστε συμβαίνει και σήμερα με τις πανελλαδικές εξετάσεις που έχουν την εμπιστοσύνη όλων ως προς αυτό ακριβώς το σημείο του αδιάβλητου.

Επίσης, ορισμένοι πανεπιστημιακοί έθεσαν τους προβληματισμούς τους για τη μετάβαση των φοιτητών μετά το πρώτο έτος στο τμήμα κατεύθυνσης, προτείνοντας ότι πρέπει να υπάρχουν κριτήρια από κάθε σχολή τα οποία θα πρέπει να πληρούν οι φοιτητές για να εγγραφούν στην συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Δ. Πεπές, αναφέρθηκε και ο ίδιος στην ανάγκη εξασφάλισης του αδιάβλητου των εισαγωγικών εξετάσεων, όμως επισήμανε ότι και με το νέο σύστημα, που προωθείται, φαίνεται να απαιτούνται πολλαπλές εξετάσεις. Μία εξέταση, για να εισαχθεί κάποιος στη Σχολή και μία δεύτερη εξέταση ύστερα από φοίτηση ενός έτους, για να εγγραφεί στο τμήμα και την κατεύθυνση, που επιθυμεί. «Αυτό, θα αυξήσει τα φροντιστήρια», είπε.

Tags: ΒΑΣΕΙΣ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Εγγραφές Φοιτητών 2016: Ποιά είναι η διαδικασία Εγγραφές Φοιτητών 2016: Ποιά είναι η διαδικασία
  2. Μυτιλήνη: Πέρασαν σε πανεπιστήμια 5 παιδιά άπορων οικογενειών - Όλα πήγαιναν στο κοινωνικό φροντιστήριο! Μυτιλήνη: Πέρασαν σε πανεπιστήμια 5 παιδιά άπορων οικογενειών - Όλα πήγαιναν στο κοινωνικό φροντιστήριο!
  3. Βάσεις 2016: Επιτυχίες για τους μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Αθηναίων Βάσεις 2016: Επιτυχίες για τους μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Αθηναίων
  4. results.it.minedu - Βάσεις 2016: Τα μόρια εισαγωγής σε ΑΕΙ - ΤΕΙ [λιστα] results.it.minedu - Βάσεις 2016: Τα μόρια εισαγωγής σε ΑΕΙ - ΤΕΙ [λιστα]
  5. Βάσεις Πανελλήνιων 2016: Όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν νοικιάσετε σπίτι Βάσεις Πανελλήνιων 2016: Όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν νοικιάσετε σπίτι
  6. Βάσεις 2016: Γίνεται φοιτητής στα 62 του χρόνια - Έδωσε και πέρασε στο πανεπιστήμιο που ήθελε [pic] Βάσεις 2016: Γίνεται φοιτητής στα 62 του χρόνια - Έδωσε και πέρασε στο πανεπιστήμιο που ήθελε [pic]
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook