Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Εισφοροδιαφυγή σοκ σε τουριστικές περιοχές - Πρόστιμα πάνω από 2 εκατ. ευρώ!

Εισφοροδιαφυγή σοκ σε τουριστικές περιοχές - Πρόστιμα πάνω από 2 εκατ. ευρώ!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.08.2011 | 16:45
Πρώτη δημοσίευση: 16.08.2011 | 16:39

Για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2011 έγιναν 2.957 έλεγχοι επιχειρήσεων, με το ποσοστό της ανασφάλιστης εργασίας να κυμαίνεται στο 35%.

Πρόστιμα ύψος 2.293.500 ευρώ για μη καταχώρηση απασχολούμενων στο Ειδικό Βιβλίο για καταχώρηση νεοπροσλαμβανομένων επιβλήθηκαν από την Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (ΕΥΠΕΑ).

Η εφαρμογή διπλάσιου προστίμου σε υπότροπους εργοδότες αποτελεί ένα ακόμα μέτρο για τη συμμόρφωση των παρανομούντων εργοδοτών.

Κλιμάκια της υπηρεσίας επισκέπτονται σε επαναλαμβανόμενους ελέγχους τα τουριστικά θέρετρα με ελέγχους κύρια των εποχιακών επιχειρήσεων (εστιατόρια - μπαρ - κλαμπ - καφετέριες - μεζεδοπωλεία - νυκτερινά κέντρα - ξενοδοχεία - τουριστικά λεωφορεία - θαλάσσια σπορ - εκμ/ση ομπρελοκαθισμάτων - τουριστικά γραφεία), επιβάλλοντας μεγάλα πρόστιμα στους παραβάτες εργοδότες.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ συνιστά στους αναπόγραφους εργοδότες να παραλάβουν άμεσα το Ειδικό Βιβλίο για καταχώρηση νεοπροσλαμβανομένων από τα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και σε όλους τους υπόλοιπους απογεγραμμένους εργοδότες την ορθή τήρησή του για αποφυγή των συνεπειών του Νόμου.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο