Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Εισπρακτικές εταιρείες σε ρόλο εφοριακού!

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Μπορεί το καν’ το όπως οι Πορτογάλοι να απέτυχε σε επίπεδο συναίνεσης στην Ελλάδα, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Ήδη οι πληροφορίες θέλουν το οικονομικό επιτελείο να μελετάει το σχέδιο των Πορτογάλων για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων κυρίως οφειλών στο Δημόσιο.

Ποιο είναι το σχέδιο που ακολουθούν οι Πορτογάλοι;
Ένα μέρος της είσπραξης των φόρων έχει δοθεί με τη μορφή του “outsourcing” σε λογιστικά και φοροτεχνικά γραφεία. Σε ιδιώτες δηλαδή.
Σύμφωνα με “Τα Νέα” “αν και το σχέδιο, κατά δήλωση κορυφαίου παράγοντα του υπουργείου, δεν έχει εξειδικευθεί, το πιθανότερο είναι ότι σε πρώτη φάση οι ελεγκτικές εταιρείες και τα μεγάλα λογιστικά γραφεία θα αναλάβουν έναν ρόλο παράλληλο με εκείνο των εφοριών, για την απόδοση στο Δημόσιο βεβαιωμένων οφειλών, με έμφαση στη δεξαμενή των 30 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων, εκ των οποίων εισπράξιμα είναι πολύ λιγότερα.
Δεν αποκλείεται ωστόσο, σε δεύτερη φάση, και εφόσον το σχέδιο πετύχει, να παίξουν έναν πιο ενεργό ρόλο ως προς τη συλλογή των εσόδων, όπως συμβαίνει με τις εισπρακτικές εταιρείες για λογαριασμό των τραπεζών.”
Στην Ελλάδα του Μνημονίου με τους φόρους να έχουν πολλαπλασιαστεί ένα πράγμα έχει αποδειχθεί. Το φοροεισπρακτικό τμήμα του Δημοσίου αν εξαιρέσει κανείς μισθωτούς και συνταξιούχους, έχει αποτύχει παταγωδώς!
Αντίθετα οι Πορτογάλοι με την “εισπρακτικές” των φόρων είδαν “φως” και μάλιστα άμεσα…

Διαβάστε επίσης:
Φορο-τιμωρία για όσους έχουν παιδιά! – Σε αναμμένα κάρβουνα τα μπλοκάκια

Νέες υπηρεσίες ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων παρακρατούμενων φόρων

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε