Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Είστε τόσο μάγκες; Τα ΥΜΕΤ ΕΣΠΡΩΞΑΝ ανάπηρους ανθρώπους

Είστε τόσο μάγκες; Τα ΥΜΕΤ ΕΣΠΡΩΞΑΝ ανάπηρους ανθρώπους

Ξεπερνάει κάθε όριο θράσους η συμπεριφορά όχι μόνο των ανδρών των ΥΜΕΤ αλλά κι εκείνων που τους έδωσαν την εντολή να σπρώξουν ανθρώπους που δεν απείλησαν καν!

Τους κόβουν τα επιδόματα, τους αναγκάζουν να αποδεικνύουν το αυτονόητο, τους μειώνουν τις συντάξεις. Κι εκείνοι αναγκάστηκαν να βγουν στους δρόμους για να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.


Και τι βρίσκουν απέναντι τους; Κλούβες της Αστυνομίας! Λες και όποιος κατεβαίνει στο κέντρο για να κάνει πορεία, διεκδικώντας τα δικαιώματά του, έχει σκοπό να κάνει επεισόδια και να σπάσει μάρμαρα! Έτσι σκέφτηκαν οι “εγκέφαλοι”.


Και όταν η πορεία των ανθρώπων που αντιμετωπίσουν κινησιακά προβλήματα έφτασε στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Βασιλέως Γεωργίου Α’, είδαν απέναντί τους δυο κλούβες των ΥΜΕΤ να τους περιμένουν… ΑΘΑΝΑΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!

Η αναπηρία και η αναλγησία του ελληνικού κράτους δε σταμάτησαν εκεί. Όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να διασπάσουν το φραγμό, τα ΥΜΕΤ τους ΕΣΠΡΩΞΑΝ! Σήκωσαν χέρι σε ανθρώπους που δε μπορούσαν να τους απειλήσουν. Που ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ να τους απειλήσουν.

Συνάντηση με Σταυρόπουλο και δέσμευση για συνάντηση με Παπαδήμο
Το αίτημα των διαδηλωτών να φτάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, δεν έγινε δεκτό. Άλλωστε, εκείνη την ώρα, ο κ. Παπαδήμος βρισκόταν στο Προεδρικό Μέγαρο για να ενημερώσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αντ’ αυτού, λοιπόν, συναντήθηκαν με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Σταυρόπουλο, ο οποίος δεσμεύτηκε πως θα κλειστεί άμεσα ραντεβού με τον πρωθυπουργό και θα γίνει προσπάθεια να είναι παρόντες στη συνάντηση και οι συναρμόδιοι υπουργοί, Ανδρέας Λοβέρδος και Γιώργος Κουτρουμάνης.

Η απάντηση ήταν πως το αίτημά τους είναι η συνάντηση να γίνει άμεσα και μάλιστα πριν από τα Χριστούγεννα.
Οι διαδηλωτές αποχώρησαν από τη Βουλή με κατεύθυνση στο υπουργείο Οικονομικών.

Εκεί έγιναν δεκτοί από τον Υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος τους είπε πως θα ενημερώσει και ο ίδιος τον πρωθυπουργό για τα αιτήματά τους και θα είναι παρών στη συνάντηση που θα γίνει με τους συναρμόδιους υπουργούς υπό τον Λουκά Παπαδήμο.



Από την Ομόνοια, μέσω της Σταδίου, η πορεία έφτασε στο Σύνταγμα

Τα αιτήματα τους είναι:
Κατάργηση του νέου ΚΕΒΑ που σχεδιάστηκε στη λογική της μείωσης των πραγματικά αναπήρων, με σκοπό τη μείωση των κοινωνικών και προνοιακών παροχών και σχεδιασμός ενός Κανονισμού, ο οποίος θα αποδίδει με επιστημονικό τρόπο τα ποσοστά αναπηρίας και θα σέβεται τα θεμελιώδη δικαιώματα της αναπηρίας.
– Τροποποίηση του νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ο οποίος θα εγγυάται τη δωρεάν πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις σε κάθε σύγχρονη φαρμακευτική – θεραπευτική αγωγή, σε θεραπευτικά μέσα τεχνικά βοηθήματα τεχνικά μέσα υγείας σε κάθε θεραπευτική πράξη που κρίνεται αναγκαία για την ένταξη των ΑμεΑ στην κοινωνική ζωή της χώρας.

– Ολοκλήρωση των διαδικασιών τοποθέτησης των επιτυχόντων του ν. 2643/98 για το διορισμό τους και άμεσος διορισμός των επιτυχόντων ΑμεΑ που έχουν εδώ και μήνες παραλάβει τις αποφάσεις τοποθέτησής τους.
– Εξαίρεση όλων των ατόμων με αναπηρία και των γονέων τους από τις περικοπές των συντάξεων τους. Καμία μείωση σύνταξης σε άτομο με αναπηρία και γονέα κηδεμόνα ατόμων με αναπηρία.
– Καθολική εξαίρεση των ατόμων με αναπηρία από σκληρά έως επαχθή μέτρα, όπως το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτου και η ειδική εισφορά αλληλεγγύης.
– Σχεδιασμός φορολογικών και οικονομικών μέτρων με γνώμονα την προστασία των πενιχρών εισοδημάτων των ατόμων με αναπηρία. Καθορισμός ύψους αφορολόγητου εισοδήματος ο οποίος θα λαμβάνει υπόψη του το πρόσθετο κόστος που πηγάζει από την κάλυψη των αναγκών κάθε αναπηρίας.
– Διασφάλιση της χορήγησης των προνοιακών επιδομάτων με συγκεκριμένες προβλέψεις για την επόμενη τετραετία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε