Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Είχαν κάνει τη μαύρη εργασία... φασόν!

Είχαν κάνει τη μαύρη εργασία... φασόν!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 06.06.2012 | 14:33
Πρώτη δημοσίευση: 06.06.2012 | 14:33

Μετανάστες από το Μπαγκαλντές και το Πακιστάν, να δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες και με εξαντλητικά ωράρια, σε εταιρίες που φοροδιαφεύγουν. Η «μαύρη εργασία» στα... καλύτερά της.

Εντοπίστηκαν σε βιοτεχνίες φασόν στη Νέα Φιλαδέλφεια, που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ετοίμων ενδυμάτων χωρίς παραστατικά, με προκάλυψη τη δήθεν επιδιόρθωση ενδυμάτων.

Τις... «γαλέρες» της μαύρης εργασίας βρήκε μικτό κλιμάκιο της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ), του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορειανατολικής Αττικής. Οι έλεγχοι έγιναν παρουσία εισαγγελέα.

Με δική του εντολή, άλλωστε, παραβιάστηκαν τα λουκέτα και οι βαριές πόρτες που άνοιγαν μόνον κατά την άφιξη των αλλοδαπών, για να κλειδώσουν αμέσως μετά με αυτόματο τρόπο.

Στο εσωτερικό των "βιοτεχνιών" βρίσκονταν δεκάδες ανασφάλιστοι αλλοδαποί, οι οποίοι εργάζονται με εξαντλητικά ωράρια και τις μηχανές να λειτουργούν σχεδόν ολόκληρο το 24ωρο.

Οι επιθεωρητές του ΙΚΑ, που συνεχίζουν τους ελέγχους, παρά τη χαλαρότητα της προεκλογικής περιόδου, καταχώρισαν 88 ανασφάλιστους αλλοδαπούς από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν και "μοίρασαν" πρόστιμα 44.000 ευρώ σε βάρος τριών επιχειρήσεων, εκτός των εισφορών και των άλλων κυρώσεων, που θα επιβληθούν στη συνέχεια.

Η Αστυνομία έκανε 60 συλλήψεις ατόμων που δεν διέθεταν άδεια παραμονής και εργασίας.   Διαδώστε αυτό το άρθρο