Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Είχαν προμηθεύσει με ακατάλληλο κρέας το Δρομοκαϊτειο

Τα προϊόντα καταστράφηκαν και θα επιβληθούν ποινικές και διοικητικές κυρώσεις. Ο σχετικός έλεγχος έγινε μετά από αίτημα του Νοσοκομείου.

Η Κτηνιατρική Διεύθυνση, της Νομαρχίας Αθηνών προχώρησε στην κατάσχεση 170,2 κιλών ακατάλληλων τροφίμων. Πρόκειται για:

-162,2 κιλά βόειο νωπό κρέας άνευ οστού, τα οποία προμήθευσε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαϊτειο» η εταιρεία «Αίαντας Τροφοδοσίες ΕΠΕ», καθώς διαπιστώθηκαν οροργανοληπτικές αλλοιώσεις (έντονος αποχρωματισμός και επιφανειακή αφυδάτωση).

– 8 κιλά σεφταλιά χοιρινή νωπή, καθώς μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο στην εταιρεία Σπέντζος Νοτίου Αττικής ΑΕΒΕ – Εμπόριο Ειδών Διατροφής ανιχνεύτηκε Salmonela spp.

Τα προϊόντα θα καταστραφούν και θα επιβληθούν ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Την άμεση ανάκληση-απόσυρση από την αγορά της σάλτσας τσίλι με την εμπορική ονομασία «HUY FONG Sriracha Chilli Sauce», που παράγεται από την επιχείρηση «HUY FONG FOODS Inc, ΗΠΑ» διέταξε η Νομαρχία Αθηνών, καθώς μετά από τακτικό έλεγχο διαπιστώθηκε η ύπαρξη μη επιτρεπόμενων συντηρητικών και συγκεκριμένα θειωδών ενώσεων (sulphates), τα οποία όμως δεν επιτρέπονται να χρησιμοποιούνται ειδικά σε σάλτσες.

Το προϊόν διακινείται σε συσκευασίες των 482gr και 740gr, με ημερομηνία λήξης 6/2011.

Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές που είτε έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα είτε έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν με άλλη αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης ή μέγεθος συσκευασίας και διαπιστώσουν ότι στον πίνακα συστατικών αναφέρονται θειώδη – είτε στην ελληνική γλώσσα, είτε στην αγγλική (π.χ. sulphate) – να μην τα καταναλώσουν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε