Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Είχαν στήσει “μαγαζάκι” για κομπίνες – Συνελήφθη Διευθυντής Δημόσιας Υγείας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μαζί του συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα μαζί με τα οποία από το 2008 μέχρι σήμερα, είχαν δώσει τουλάχιστον 16 άδειες σε καταστήματα, χωρίς καν να γίνει αυτοψία!

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν ένας ιδιοκτήτης καφετέριας κατήγγειλε στην Ασφάλεια Ρεθύμνου ότι η πολιτική μηχανικός που είχε αναλάβει να του συγκεντρώσει τα δικαιολογητικά για την άδεια λειτουργίας, του ζητούσε 4.000 ευρώ!
 
Ψάχνοντας λοιπόν την υπόθεση, οι αρχές ανακάλυψαν ότι το κύκλωμα λειτουργούσε ως εξής: Η πολιτική μηχανικός έπαιρνε τα λεφτά από τους ενδιαφερόμενους, τα έδινε σε έναν άνδρα και εκείνος με τη σειρά του τα έδινε στον Διευθυντή Δημόσιας Υγείας για να δώσει τα κατάλληλα πιστοποιητικά και να βγει η άδεια!
 
Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο συγκεκριμένος καταστηματάρχης που έκανε την καταγγελία, είχε ξανακάνει προσπάθεια για άδεια στο παρελθόν αλλά το μαγαζί του κρίθηκε ακατάλληλο…

Με τη συνεργασία της αστυνομίας και έχοντας προσημειώσει τα χαρτονομίσματα, φώναξε την πολιτική μηχανικό στο κατάστημά του και της έδωσε 1.000 ευρώ ως προκαταβολή.

Τότε εκείνη, έβγαλε απ’ την τσάντα της την  θετική γνωμάτευση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Ρεθύμνου για το μαγαζί και τον ενημέρωσε ότι μετά από αυτό, η άδειά του θα βγει κανονικά.

Τότε ήταν που έκανε επέμβαση η αστυνομία και… της φόρεσε χειροπέδες. Στη συνέχεια συνελήφθη ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας αλλά και ο άνδρας που λειτουργούσε ως μεσάζοντας μεταξύ του Διευθυντή και της Πολιτικής Μηχανικού…

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε