Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Είχε να χιονίσει 152 χρόνια Οκτώβριο στην Πάρνηθα! – Στην “κατάψυξη” η βόρεια Ελλάδα

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Μπορεί το σύννεφο ακόμη να κρύβει την Πάρνηθα, όμως το πρώτο χιόνι έπεσε. Και αυτό σύμφωνα με τους ειδικούς ε΄χιε να συμβεί μήνα Οκτώβριο από το 1859!

Μην ετοιμαστείτε όμως και για χιονοπόλεμο, απλά έτσι δικαιολογείται και το ότι τα νότια προάστια το πρωί είχαν μόλις 10 βαθμούς και τα βόρεια 7 με 8.

Οι θερμοκρασίες της Αθήνας όμως μοιάζουν… αστείες σε σχέση με άλλες περιοχές της βόρειας χώρας που ξύπνησαν με … μείον.

  Αναλυτική πρόγνωση από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό.

Στην Αττική πάντως ο καιρός, ως προς τη βροχή, φτιάχνει κάπως, όμως το κρύο δεν υποχωρεί. Ο χειμώνας σιγά – σιγά κάνει αισθητή την παρουσία του. Πιο αναλυτικά:

ΔΕΥΤΕΡΑ

Ενώ στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο περιμένουμε τοπικές νεφώσεις, στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε σποραδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες αλλά θα χιονίσει και πάλι στα ορεινά αυτή τη φορά της κεντρικής και ανατολικής χώρας.
Τα φαινόμενα θα είναι έντονα κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν κυρίως από τα δυτικά. Οι άνεμοι στα ανατολικά θα είναι βοριάδες 5 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, στα δυτικά ανατολικοί – βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και νοτιότερα εώς 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα στη βόρεια Ελλάδα από – 5 εώς 14 βαθμούς, στα κεντρικά από 0 εώς 18 βαθμούς και στα νησιά από 11 εώς 20.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε βελτιωμένο σχετικά καιρό με αρκετό ήλιο αλλά το μεσημέρι περιμένουμε λίγα σύνεφα. Οι βοριάδες θα φτάσουν τα 5 μποφορ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα από 11 εώς 17 βαθμούς.

Ακούστε την πρόγνωση του καιρού της Δευτέρας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ WEATHER CENTER TOY NEWSIT

Διαβάστε ακόμα: Κακοκαιρία με χαλάζι το απόγευμα στην Αργολίδα – ΦΩΤΟ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε