Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Εκ περιτροπής εργασία στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Εκ περιτροπής εργασία στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Στην ανακοίνωση της «Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε» τονίζεται ότι το Δ.Σ. ανακοινώνει με λύπη την απόφαση για εκ περιτροπής εργασία στα Ναυπηγεία, μετά από διαβουλεύσεις πολλών μηνών.

H εταιρεία αναφέρει ότι πλήρωνε για διάστημα μεγαλύτερο του έτους τις αποδοχές των εργαζόμενων, χωρίς πληρωμή από τον πελάτη.

Υποστηρίζει επίσης ότι αυτό γινόταν παρότι

· Το Ελληνικό Δημόσιο δεν εκπλήρωνε τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει με σύμβαση που ψήφισε η Βουλή και έχει ισχύ νόμου.

· Παραμένει η απαγόρευση να έχει εργασίες από ξένες χώρες και επιπλέον με βάση ερμηνεία που δίνει το Υπουργείο Άμυνας απαγορεύεται και η συμμετοχή σε διαγωνισμό του Ελληνικού Ναυτικού για συμβόλαια συντήρησης.

· Το πρόγραμμα κατασκευής υποβρυχίων σταμάτησε επειδή το Ελληνικό Δημόσιο δεν καταβάλλει τις προβλεπόμενες από τη σύμβαση, υποχρεώσεις.

Η ανακοίνωση καταλήγει τονίζοντας ότι η διοίκηση της εταιρείας θα συνεχίσει τις προσπάθειες διαλόγου με τους αρμόδιους παράγοντες.

Και σημειώνει ότι δεν υπάρχει δυνατότητα βιώσιμης λειτουργίας επιχείρησης στην οποία απαγορεύεται κάθε εξαγωγική αλλά και τοπική δραστηριότητα ενώ ο κύριος πελάτης δεν είναι συνεπής στην καταβολή των οφειλών που αφορούν το μοναδικό υπάρχον συμβόλαιο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε