Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λιακάδα 21 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Έκαναν εύκολο το έργο των τρομοκρατών - Ούτε τα τυπικά μέτρα ασφαλείας δεν υπήρχαν

Έκαναν εύκολο το έργο των τρομοκρατών - Ούτε τα τυπικά μέτρα ασφαλείας δεν υπήρχαν
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 30.12.2010 | 18:04
Πρώτη δημοσίευση: 30.12.2010 | 15:06

- Από τον Αύγουστο είχαν ζητήσει οι δικαστικοί υπάλληλοι να τοποθετηθούν κάμερες ασφαλείας και σύστημα ειδοποίησης
- Το αίτημα είχε απορριφθεί
-  Για πόσο καιρό θα  μείνει κλειστό το Διοικητικό Πρωτοδικείο

Έλαχιστοι αστυνομικοί φρουρούσαν το κτήριο του διοικητικού πρωτοδικείου στην Λ. Ριανκούρ παρά τα αλλεπάλληλα απειλητικά τηλεφωνήματα για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης όπου λίγο έλειψε να μείνουν άνθρωποι μέσα στο κτήριο την ώρα της έκρηξης, είχαν ζητήσει από τον περασμένο Αύγουστο να ληφθούν μέτρα ασφαλείας.

Παρόλο που το κόστος εγκατάστασης ένος συστήματος ασφαλείας, που θα περιελάμβανε κάμερες και σύστημα ειδοποίησης, δεν ξεπερνούσε τα 6.500 ευρώ οι αρμόδιοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης απέρριψαν το αίτημα αφήνοντας ουσιαστικα το κτήριο και όσους βρίσκονται μέσα  απροστάτευτο.

Είναι συγκλονιστική η δήλωση του γ.γ της ομοσπονδίας δικαστικών υπαλλήλων Δ. Λιάτσου στο Newsit που αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "όταν υπήρχε απειλητικό τηλεφωνημα βγαίναμε  στους διαδρόμους και φωνάζαμε να βγουν όλοι έξω και όποιος άκουγε...άκουγε".

Από θαύμα και μόνο λοιπόν δεν τραυματίστηκε κανείς από τους 200 εργαζόμενους που βρίσκονταν μέσα στο κτήριο του πρωτοδικείου εκείνη την ώρα.

Το Newsit έχει στη διάθεση του το έγγραφο που έστειλε η ομοσπονδία των δικαστικών υπάλληλων στον Υπουργό Δικαιοσύνης και με το οποιο προειδοποιούσε για τους σοβαρούς κινδύνους που υπάρχουν όσο το κτήριο του διοικητικού πρωτοδικείου φυλάσεται ελλειπώς.

Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει όσους έχουν προγραμματισμένες δίκες για τον επόμενο μήνα τουλάχιστον, μέχρι δηλαδή να επισκευαστεί το κτήριο.

Φορολογικά δικαστήρια, πρόστιμα κ.α θα χρειαστεί να πάρουν νέα ημερομηνία μιας και είναι αδύνατο να λειτουργήσουν τα γραφεία που έχουν υποστεί τεράστιες ζημίες.

Είναι χαρακτηριστικό πως όλοι οι χώροι του κτηρίου που βλέπει στην Λ. Ριανκούρ έχουν διαλυθεί κυριολεκτικά. Από το 2ο ώς τον 5ο όροφο τα τζάμια οι πόρτες τα διαχωριστικά και τα έπιπλα των γραφείων έχουν διασκορπιστεί δεξιά και αριστερα. Ευτυχώς δεν καταστράφηκε το τεράστιο αρχείο που διατηρείται στο Πρωτοδικείο με τις δικογραφίες.

Ακούστε τι είπε στο Newsit o κ. Λιάτσος Γ.Γ της ομοσπονδίας δικαστικών υπαλλήλωνΔιαβάστε επίσης
Βαγδάτη η περιοχή γύρω και μέσα από το Πρωτοδικείο - Οι πρώτες εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής για την ισχυρότατη έκρηξη   Διαδώστε αυτό το άρθρο