Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Έκαναν κατάληψη στην ΕΡΤ – Αποκλειστικά βίντεο από το NewsIt μέσα από το στούντιο της ΕΤ1

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

– Αδιόριστοι εκπαιδευτικοί και ωρομίσθιοι εισέβαλαν στο κτίριο της ΕΡΤ. 
–  Το NewsIt βρέθηκε από την πρώτη στιγμή μέσα στο κτίριο. 
– Aποκλειστκές φωτογραφίες και βίντεο

Αποχώρησαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης, οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί από το κτίριο της ΕΡΤ όπου αργά το απόγευμα εισέβαλαν και προκλήθηκε τρομερή ένταση. Οι εκπαιδευτικοί αρχικά εισέβαλαν μέσα στο στούντιο της ΕΤ1 όπου βρισκόταν σε εξέλιξη το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μαρία Χούκλη.
Φωνάζοντας συνθήματα και εισβάλλοντας μπροστά στις κάμερες, το δελτίο ειδήσεων διεκόπη απότομα και άρχισαν οι διαπραγματεύσεις για να αποχωρήσουν. 

Στην αρχή οι εκπαιδευτικοί ζητούσαν από τους αρμόδιους της ΕΡΤ και τη Μαρία Χούκλη να βγουν ζωντανά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, κάτι που όμως ήταν αδύνατον. Εν συνεχεία ζητούσαν να φωτογραφηθούν με την δημοσιογράφο, αλλά ούτε αυτό έγινε. 
Τελικά μετά από ένα δίωρο θρίλερ στο στούντιο της ΕΤ1, οι εκπαιδευτικοί δέχθηκαν να φύγουν μόνο εάν προβληθεί στο δελτίο ειδήσεων στις 23:00 το βίντεο με τις δηλώσεις τους.

Δείτε αποκλειστικά στο NewsIt το βίντεο το οποίο απαιτούν οι εκπαιδευτικοί να προβληθεί στον αέρα

Στο βίντεο αυτό οι εκπαιδευτικοί κατηγορούν την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και καλούν τον κόσμο να κατέβει στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τρίτη στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα, κατήγγειλαν και βιαιοπραγίες από άνδρες των ΜΑΤ.
Μετά το τηλεοπτικό μήνυμα οι εκπαιδευτικοί κράτησαν την υπόσχεσή τους και αποχώρησαν από το κτίριο της ΕΡΤ φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του υπουργείου Παιδείας, της διοίκησης της ΕΡΤ και των αστυνομικών δυνάμεων.

Νωρίτερα είχε επικρατήσει μεγάλη ένταση στους διαδρόμους της ΕΡΤ με τους εκπαιδευτικούς να έρχονται κυριολεκτικά στα χέρια με άνδρες των ΜΑΤ, αλλά και εργαζομένους της ΕΡΤ. Από τα μικρής έκτασης επεισόδια προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές σε τζαμαρίες, καρέκλες και γραφεία. 

Στην αρχή της εισβολής οι εκπαιδευτικοί προσπάθησαν να μπουν και στο στούντιο της εκπομπής του Γιάννη Πολίτη όπου είχε φιλοξενούμενη την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

 Τελικά, δεν τα κατάφεραν, αλλά η υπουργός παρέμεινε για αρκετή ώρα εγκλωβισμένη στο κτίριο της ΕΡΤ, καθώς ουδείς μπορεί να βγει από το κτίριο. Τελικά, η υπουργός με τη βοήθεια της αστυνομίας κατάφερε να βγει από την ΕΡΤ από την πίσω πόρτα. 
Οι εκπαιδευτικοί κατά τη διάρκεια της κατάληψης ενημερωνόντουσαν από την ιστοσελίδα του NewsIt όπου είδαν και για πρώτη φορά το βίντεο με τις δηλώσεις τους που εξασφάλισε και προέβαλε πρώτο το NewsIt. 
ΕΡΤ newsit.gr
Μετά την έξοδό τους από το κτίριο της ΕΡΤ, οι εκπαιδευτικοί βγήκαν στο δρόμο και απέκλεισαν την κάθοδο της Λεωφόρου Μεσογείων φωνάζοντας συνθήματα και έχοντας κατεύθυνση την πλατεία της Αγίας Παρασκευής.Δείτε το βίντεο από τη λεωφόρο Μεσογείων

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε