Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Έκαναν λάθος στην έκτακτη εισφορά, αλλά δεν ξέρουν να το διορθώσουν!

Λάβατε το εκκαθαριστικό σημείωμα για την καταβολή της έκτακτης εισφοράς και είναι λάθος; Μη ζητήσετε διόρθωση από την εφορία, ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ πως να το κάνει!

Απίστευτο θέατρο του παραλόγου παίζεται τις τελευταίες μέρες στις εφορίες της χώρας, όπου χιλιάδες πολίτες προσπαθούν να βρουν άκρη με τα λανθασμένα εκκαθαριστικά για την έκτακτη εισφορά που έφτασαν στα χέρια τους.

Μόνο που δε βρίσκουν ανταπόκριση στην προσπάθειά τους! Όσοι λοιπόν ζητούν διόρθωση με νέα εκκαθάριση, παίρνουν την εξής απάντηση: δεν υπάρχει λογισμικό για να διορθωθεί αυτόματα το λάθος!

Και τους αφήνουν με δυο επιλογές: είτε πληρώνουν είτε όχι.
Στην πρώτη περίπτωση, καλούνται να καταβάλουν την πρώτη δόση της (λανθασμένης) έκτακτης εισφοράς ελπίζοντας πως το λάθος που έγινε να αναγνωριστεί και εκείνοι θα πάρουν μια μέρα πίσω τα λεφτά τους, τη διαφορά δηλαδή μετά τη νέα εκκαθάριση.
Στη δεύτερη επιλογή, να μην το πληρώσουν, μέχρι να υπάρξει διόρθωση, υπάρχει ο κίνδυνος να επιβαρυνθούν με μηνιαίες προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

Πολλοί φορολογούμενοι έχουν παραλάβει εκκαθαριστικά, στα οποία για τον υπολογισμό της έκτακτης εισφοράς έχει προσμετρηθεί το εφάπαξ που έχουν λάβει (αν είναι συνταξιούχοι), ενώ το ίδιο ισχύει και για ανέργους στους οποίους έχει συνυπολογιστεί και η αποζημίωση απόλυσης. Πρόκειται για περιπτώσεις που εξαιρούνται από την καταβολή της έκτακτης εισφοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έλεος! Βάζουν ”χέρι” στις καταθέσεις και ετοιμάζουν νέα έκτακτη εισφορά

Η πρώτη προσφυγή κατά της έκτακτης εισφοράς στο δικαστήριο

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε