Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Εκδήλωση κατά του ρατσισμού στην Τεχνόπολη

Εκδήλωση κατά του ρατσισμού στην Τεχνόπολη

Τη φωνή τους ενάντια στον ρατσισμό ύψωσαν σήμερα καλλιτέχνες και ακτιβιστές, με εκδήλωση που πραγματοποίησαν στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Κίνηση «Ενωμένοι ενάντια στον ρατσισμό και τη φασιστική απειλή», με τη συμμετοχή της Ένωσης Μεταναστών Εργατών.

Μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκε συζήτηση για τους αγώνες ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό. «Είμαι πολύ τυχερός γιατί για ένα χιλιοστό είμαι ζωντανός. Η εγχείρηση ήταν πολύ σοβαρή, αλλά από τη στιγμή που έζησα, είμαι στον δρόμο και συνεχίζω να κάνω τη δουλειά μου. Πιστεύω στο ρητό που λέει, ό,τι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό», επισήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας Μάριος Λώλος, αναφερόμενος στην επίθεση που δέχτηκε από άνδρες των ΜΑΤ τον περασμένο Απρίλιο, την ώρα που κάλυπτε συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Οι ομιλητές επιχείρησαν σύγκριση της δεκαετίας του ’30 στη Γερμανία με τη σημερινή εποχή. «Υπάρχει ένας συσχετισμός ανάμεσα στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης και την άνοδο του φασισμού, με τη σημερινή εποχή. Η κρίση έδωσε και συνεχίζει να δίνει τη δυνατότητα στον φασισμό να αυξάνεται. Ωστόσο, σήμερα έχουμε την τεράστια εμπειρία του ναζισμού και των συνεπειών του και δεν πρέπει να εφησυχάζουμε», παρατήρησε ο συγγραφέας Θανάσης Καμπαγιάννης.

Τη συζήτηση πλαισίωσαν εκθέσεις φωτογραφίας της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, όπου καταγράφονται επιθέσεις κατά των εκπροσώπων των Μέσων Ενημέρωσης και αφίσας από αντιφασιστικές κινητοποιήσεις.

Το βράδυ θα ακολουθήσει συναυλία με πλήθος καλλιτεχνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ελλάδα του ρατσισμού

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε