Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Εκκενώθηκε οικισμός στη Β. Εύβοια

Σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά στο πευκοδάσος της Λιχάδας.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς ξεπερνά τα 7 χιλιόμετρα και συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.
Μόλις σκοτείνιασε τα ελικόπτερα και τα αεροσκάφη σταμάτησαν τις ρίψεις νερού. 
Με δυσκολία γίνεται η μεταφορά πυροσβεστών, αφού διακόπηκε η πορμθειακή γραμμή Αρκίτσα -Αιδηψός. 
Με έκτακτα δρομολόγια φεριμπότ στις 6 το απόγευμα και στις 8.30 το βράδυ μεταφέρθηκαν 35 πυροσβεστικά οχήματα και πεζοπόρα τμήματα, από Αθήνα και Θεσσαλία.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι κατευθύνεται προς το χωριό Γιάλτρα. Ηδη έχει εκκενωθεί ο οικισμός Λουτρά, που βρίσκεται σε απόσταση δύο χιλιομέτρων, αλλά και κάποιοι άλλοι παραθαλάσσιοι οικισμοί. 
Εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους και το ξενοδοχείο “Club Meditteranee” και οι 460 Γάλλοι τουρίστες με σκάφη του λιμενικού μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον Αγ.Κωνσταντίνο.

Μετά τις 8 το βράδυ οι άνεμοι έντασης 8 μποφώρ άρχισαν να εξασθενούν και οι πυροσβέστες εξέφρασαν την αισιοδοξία ότι κατά τη διάκεια της νύχτας θα μπορέσουν να την ελέγξουν.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Λιχάδας Στάθης Καρανικολός κατήγγειλε τους χειρισμούς της πυροσβεστικής που είχαν ως αποτέλεσμα όπως είπε την επέκταση της πυρκαγιάς. 
Ανέφερε πως η πυρκαγιά ξεκίνησε νωρίς το πρωί απο καλώδια της ΔΕΗ. Οι πυροσβέστες την έθεσαν υπο έλεγχο και μετά απο περίπου 3 ώρες έφυγαν απο την περιοχή παρά τους ισχυρούς ανέμους.   

Οι καταγγελίες αυτές φέρεται να έχουν προκαλέσει την έντονη ενόχληση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Διαβάστε σε προηγούμενο άρθρο

Β.Μ.- Α.Κ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε