Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Εκλέγονται οι νέες διοικήσεις των μεγάλων δικαστηρίων – Υποψήφιος παρά την καταδίκη ο Ντογιάκος

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οι νέες διοικήσεις των μεγάλων δικαστηρίων της χώρας εκλέγονται σήμερα από τους δικαστές και τους εισαγγελείς, στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, καθώς οι νέες διοικήσεις των συμβουλίων της τριμελούς διοίκησης των μεγάλων δικαστικών σχηματισμών της χώρας θα κληθούν να χειριστούν καυτούς φακέλους και κρίσιμες δικογραφίες με μεγάλο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό αντίκτυπο.

Αυτή τη φορά, μάλιστα, με πρόσφατη διάταξη νόμου (η οποία, ωστόσο, είχε προκαλέσει αντιδράσεις από τις δικαστικές ενώσεις) μπορούν να θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα νυν προϊστάμενοι δικαστηρίων και εισαγγελιών.

Μάλιστα υποψήφιος για την ανάδειξη του νέου Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών θα είναι ο σημερινός επικεφαλής  της Εισαγγελίας, Ισίδωρος Ντογιάκος παρά την προχθεσινή καταδίκη του από το 9μελές Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, καθώς έχει το δικαίωμα να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα αφού η  επίμαχη απόφαση δεν του έχει κοινοποιηθεί.  Αντίπαλος του θα ειναι ο Αντώνης Λιόγας. 

Για το Εφετείο της Αθήνας υποψηφιότητα θέτουν οι πρόεδροι εφετών  Θεόδωρος Κανελλόπουλος και  Γεώργιος Παπανδρέου. Για την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ο νυν προϊστάμενος Ηλίας Ζαγοραίος  και η Ολυμπία Κλειτσάκη διεκδικούν τη ψήφο των συναδέλφων τους. Για το  Πρωτοδικείο της Αθήνας υποψηφιότητα θέτουν ο πρόεδρος πρωτοδικών, ανακριτής κατά της Διαφθοράς Κωνσταντίνος Σαργιώτης και οι συνάδελφοί του πρόεδροι πρωτοδικών  Ελευθέριος Γεωργίλη και Ιωάννης Παπαϊωάννου και  Αικατερίνη Παπαδημητροπούλου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε