Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Έκλεισαν 9 σφαγεία για λόγους δημόσιας υγείας!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Έκλεισαν με απόφαση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης – Δεν τηρούσαν τους όρους υγιεινής…

Πρόκειται για τα σφαγεία Αμφιλοχίας, Θέρμου, Αγιας Μετσόβου, Ερεσσού, Καλαμπάκας, Χανίων, Ληξουρίου και Χονδρογιάννη στην Κέρκυρα. Όπως αναφέρεται στην απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, οι 9 μονάδες δεν τηρούσαν τους όρους υγιεινής, δεν είχαν εκσυγχρονιστεί και γενικά δεν τηρούσαν την κοινοτική και εθνική νομοθεσία, που είναι ιδιαίτερα αυστηρή.

Η κ. Αποστολάκη τόνισε ότι οι λόγοι που καθιστούν επιτακτικό το κλείσιμο των σφαγείων είναι 3: ο φόβος για έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας, η απαγόρευση των εξαγωγών και τα τσουχτερά πρόστιμα που καραδοκούν. Υπογράμμισε δε πως η ΕΕ έχει εξαντλήσει τα περιθώρια ανοχής σε απαράδεκτες συνθήκες λειτουργίας, μονάδων σφαγής ζώων που δεν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Το πρωί  ο αντιδήμαρχος Χανίων, Ευάγγελος Σαματάς, ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει παράταση στη λειτουργία των δημοτικών σφαγείων. πως υποστήριξε ο κ Σαματάς, όλο αυτό το διάστημα τα σφαγεία λειτουργούσαν με τους όρους που απαιτούσαν οι κανόνες της δημοσίας υγιεινής αλλά και με χαμηλά ποσά για τα σφάγια.

Πρόσθεσε ότι: “Η λύση είναι ότι τα δημοτικά σφαγεία πρέπει να βγουν εκτός του οικιστικού ιστού, της πόλης. Εμείς προχωράμε και θα ζητήσομε την παράταση της λειτουργίας των σφαγείων”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε