Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Έκλεισαν 9 σφαγεία για λόγους δημόσιας υγείας!

Έκλεισαν 9 σφαγεία για λόγους δημόσιας υγείας!
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 02.12.2010 | 11:16
Πρώτη δημοσίευση: 02.12.2010 | 09:17

Έκλεισαν με απόφαση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης - Δεν τηρούσαν τους όρους υγιεινής...

Πρόκειται για τα σφαγεία Αμφιλοχίας, Θέρμου, Αγιας Μετσόβου, Ερεσσού, Καλαμπάκας, Χανίων, Ληξουρίου και Χονδρογιάννη στην Κέρκυρα. Όπως αναφέρεται στην απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, οι 9 μονάδες δεν τηρούσαν τους όρους υγιεινής, δεν είχαν εκσυγχρονιστεί και γενικά δεν τηρούσαν την κοινοτική και εθνική νομοθεσία, που είναι ιδιαίτερα αυστηρή.

Η κ. Αποστολάκη τόνισε ότι οι λόγοι που καθιστούν επιτακτικό το κλείσιμο των σφαγείων είναι 3: ο φόβος για έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας, η απαγόρευση των εξαγωγών και τα τσουχτερά πρόστιμα που καραδοκούν. Υπογράμμισε δε πως η ΕΕ έχει εξαντλήσει τα περιθώρια ανοχής σε απαράδεκτες συνθήκες λειτουργίας, μονάδων σφαγής ζώων που δεν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Το πρωί  ο αντιδήμαρχος Χανίων, Ευάγγελος Σαματάς, ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει παράταση στη λειτουργία των δημοτικών σφαγείων. πως υποστήριξε ο κ Σαματάς, όλο αυτό το διάστημα τα σφαγεία λειτουργούσαν με τους όρους που απαιτούσαν οι κανόνες της δημοσίας υγιεινής αλλά και με χαμηλά ποσά για τα σφάγια.

Πρόσθεσε ότι: "Η λύση είναι ότι τα δημοτικά σφαγεία πρέπει να βγουν εκτός του οικιστικού ιστού, της πόλης. Εμείς προχωράμε και θα ζητήσομε την παράταση της λειτουργίας των σφαγείων".
   Διαδώστε αυτό το άρθρο