Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

“Έκλεισαν” ραντεβού με τον Στουρνάρα κι έφυγαν από το υπουργείο

“Έκλεισαν” ραντεβού με τον Στουρνάρα κι έφυγαν από το υπουργείο

Την επόμενη Τρίτη θα δεχτεί στο γραφείο του τους εκπροσώπους των ατόμων με αναπηρία και των τυφλών ο υπουργός Οικονομικών, για να ακούσει τα αιτήματά τους.

Οι συγκεντρωμένοι ήθελαν να συναντήσουν σήμερα τον υπουργό Οικονομικών αλλά κ. Στουρνάρας είχε προγραμματισμένα ραντεβού. Αρχικά, υπήρξε η σκέψη να παραμείνουν μπροστά στο υπουργείο έως το βράδυ. Αλλά όταν τελικά συμφωνήθηκε η συνάντηση να γίνει την επόμενη Τρίτη, οι συγκεντρωμένοι απέκλεισαν συμβολικά για 20 λεπτά την είσοδο του υπουργείου και λίγο μετά τις 13:30 αποχώρησαν.

«Είσαι ανάπηρος; Στον Καιάδα». Ένα μήνυμα συγκλονιστικό από τους ανθρώπους με αναπηρία, που συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Δεν είναι το μοναδικό βέβαια…

Οι περικοπές των προνοιακών επιδομάτων έχουν φέρει σε απελπιστική κατάσταση χιλιάδες παραπληγικούς. Και αυτή την κατάσταση, αλλά και την αποφασιστικότητά τους να παλέψουν μέχρι να δικαιωθούν θέλησε να διατυμπανίσει ο πανελλήνιος σύλλογος παραπληγικών που συγκεντρώθηκε, το πρωί της Πέμπτης, έξω από το υπουργείο Οικονομικών.



Παρών στη συγκέντρωση και ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης, χρυσός Παραολυμπιονίκης στη μπότσια. Λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ο Έλληνας αθλητής βρέθηκε στο… δρόμο. «Δεν προλάβαμε καλά καλά να πατήσουμε το πόδι μας στην πατρίδα μας και ερχόμαστε αντιμέτωποι με άλλους αντιπάλους, ισχυρότερους», δήλωσε ο Παραολυμπιακονίκης. Και έστειλε μήνυμα: «εμείς έχουμε μάθει να παλεύουμε και δε θα κάνουμε πίσω»

Οι παραπληγικοί διαμαρτύρονται για την περικοπή των επιδομάτων μισθών και συντάξεων, για την εξαθλίωση που βιώνουν όπως λένε στα λίγα ιδρύματα φροντίδας με βαριές κινητικές αναπηρίες, για τις περικοπές παροχών υγείας τεχνικών βοηθημάτων και τεχνικών μέσων.

“Ο πρωθυπουργός μας έστειλε επιστολή λέγοντας μας ότι τους κάναμε περήφανους. Αν το εννοούσε, που πιστεύω πως το εννοούσε, πρέπει να στείλει σπίτι τους όσους του πρότειναν περικοπές των αναπηρικών επιδομάτων” δήλωσε ο αρχηγός της παραολυμπιακής αποστολής στο Λονδίνο.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Στις 12:00 έξω από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις περικοπές σε συντάξεις και επιδόματα σωματεία ατόμων με προβλήματα όρασης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νεφροπαθείς και καρκινοπαθείς γύρισαν την πλάτη στη Χρυσή Αυγή!

Μετά το …λάθος: Επιτέλους δωρεάν φάρμακα για τους νεφροπαθείς!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε