Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Εκοψαν Καμπαγέ και Νόρμαν από το Ηρώδειο – Είπαν ναι στον Μπρέγκοβιτς!

Το κριτήριο με το οποίο “κόπηκαν” από το Ηρώδειο ιερά τέρατα του Λυρικού τραγουδιού όπως η Μονσερά Καμπαγέ και η Τζέσι Νόρμαν αναζητεί εναγωνίως το φιλοθεάμον κοινό.

Θεωρώντας οτι το Ηρώδειο είναι καταπονημένο, το περιφημο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αποφάσισε καλώς την παραχώρησή του μόνο για 15 εκδηλώσεις.

  Ομως δεν εξήγησε πόσο περισσότερο μπορεί να καταπονήσει το Ηρώδειο η Μονσερά Καμπαγέ από τον Γκόραν Μπρέγκοβιτς, ή η Ντούλτσε Πόντες από τον Αντρέα Μποτσέλι.

Ετσι αυτοί που κόβονται είναι οι : Μονσερά Καµπαγιέ, Τζέσι Νόρµαν, Ντούλτσε Πόντες, Λουθ Καζάλ,  Δηµήτρης Μητροπάνος, Γλυκερία, Δηµήτρης Μπάσης µε αφιέρωµα στον Βασίλη Τσιτσάνη, Χρήστος Νικολόπουλος, Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης, αλλά και οι Ιάπωνες τυµπανιστές ΤΑΟ.

Τελικά, το «οκ» πήραν: η Εθνική Λυρική Σκηνή για την «Αΐντα» (23, 24, 28/7), η συναυλία Μισέλ Λεγκράν, Μίµη Πλέσσα, Βίκης Λέανδρος (1/9), το Θέατρο του Νέου Κόσµου «Τρωάδες» (3/9), ο Θεατρικός Οργανισµός Κύπρου, «Νεφέλες» (5/9), η συναυλία του Αντρέα Μποτσέλι (7/9), οι «Αχαρνής» από το ΚΘΒΕ (8-10/9), η Συναυλία µε µουσική Χατζιδάκι (11/9), το Γκαλά µπαλέτου, αφιέρωµα στον Νουρέγιεφ (13/9), η συναυλία Σταύρου Ξαρχάκου, Αγνής Μπάλτσας (15/9), η παράσταση «Οιδίπους Τύραννος» από το Αµφι-Θέατρο (18/9), εκδήλωση για την Ηµέρα του Ηθοποιού (20/9), η συναυλία της Συµφωνικής και της Χορωδίας ΕΡΤ «Carmina Βurana» (21/9), το Ρεσιτάλ Ροµπέρτο Αλάνια (24/9), η συναυλία του Γκόραν Μπρέγκοβιτς (27/9) και η Νέα Συμφωνική Ορχήστρα της Μόσχας (2/10).

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε