Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

“Έκπληκτος” ο Τρισέ με τις δηλώσεις Γιούνκερ

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν  -Κλοντ Τρισέ “εξεπλάγη” όπως είπε, από τις δηλώσεις Γιούνκερ ότι η Ευρώπη ήξερε πως η Ελλάδα όδευε προς χρεοκοπίας. 

“Είμαι πολύ, πολύ έκπληκτος που το ακούω αυτό, αλλά δεν έχω σχόλιο”, απάντησε ο Τρισέ σε έλληνα δημοσιογράφο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο της ετήσιας συνέλευσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον. Ο δημοσιογράφος παρέθεσε λεπτομερώς τις δηλώσεις που είχε κάνει ο Γιούνκερ την προηγουμένη, στη διάρκεια ενός συνεδρίου στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο της Ουάσινγκτον.

“Η ελληνική κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αλλά όχι με την αντιμετώπισή της το τελευταίο έτος, έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί πριν από δύο ή τρεις δεκαετίες”, είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου.

“Όμως ήταν φανερό ότι κάποια μέρα η Ελλάδα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει αυτό το είδος του προβλήματος και ήξερα ότι το πρόβλημα αυτό θα έφτανε διότι συζητούσαμε, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, ο πρόεδρος Τρισέ στην ΕΚΤ, η (ευρωπαϊκή) Επιτροπή και εγώ ο ίδιος, για τις προοπτικές αυτού που δεν ήταν τότε γνωστό ως αυτό που αποκαλέσαμε ελληνική κρίση”, είχε προσθέσει.

Στο μεταξύ, την παράταση της εξοφλησης του δανείου εξετάζει η κυβέρνηση μετά την αναθεώρηση προς τα πάνω του ελλείμματος στο 14,1% με 15%. Η Ελλαδα αναμενεται να ζητήσει σύμφωνα με δημοσιεύματα παράταση 3-4 χρόνων ώστε να πάρει η οικονομία “ανάσα” από την ασφυκτική λιτότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Νέα “βόμβα” Γιούνκερ για ‘Ελληνα πρωθυπουργό
Διαψεύδουν συνεργάτες του Καραμανλή τα περι “διεφθαρμένης χώρας”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε